
När vi besökte Blacksmith Burger för första gången under 2021 så var de en hajpad foodtruck i ett industriområde utanför Malmö. Spola fram till 2025 så har de restauranger i både Malmö och Helsingborg, och vi besökte deras enhet vid Jägerso. Alla burgare på menyn var överfyllda med ingredienser, och vi hade svårt att hitta något lite mer enkelt. Till slut beställde vi en Hot Cheese med trippel ost, tomat, sallad, jalapeños, pickles, rostad lök och parmesandressing för 115 kronor och en Bacon Jam med trippel ost, baconsylt, färskost, tomat, rödlök, jalapeños, pickles, tryffelmajonnäs och vanlig majonnäs för 130 kronor. Vi köpte även till pommes frites för 45 kronor.
Burgarna var schysst sammansatta, och överflödet av ingredienser trängdes verkligen för att få plats mellan brödets krona och häl. Brödet var lite svalt på ovansidan, men hade rostats ordentligt på insidan, vilket var tur då detta behövdes för att stå emot alla såser. Köttpuckarna på 160 gram var välkryddade och hade en trevlig köttsmak, men själva texturen var tyvärr ganska kompakt och tuggig. Vi hade gärna sett att de hade varit saftigare. Trots att båda burgarna innehöll massor av ingredienser, så blev vi ändå imponerade av deras smakbilder. Kompositionen kändes helt klart hantverksmässig och allt lirade bra tillsammans, även om smakprofilen hade tjänat på att vara lite mer renodlad. Tyvärr var alla de många grönsakerna kylskåpskalla, vilket förstörde helhetsupplevelsen något och kändes som ett onödigt misstag. Pommes fritesen var matiga, ordentligt saltade och blev ett bra komplement till burgarna.
Vi gillar mycket med Blacksmith Burger – allt från den kreativa menyn till den sympatiska prissättningen – men de behöver fortfarande jobba vidare med köttet, kompositionen och detaljerna. Blacksmith Burger bjuder fortfarande på en trevlig burgarupplevelse, och absolut värda ett besök när du är i närheten och är sugen på något lite mer kreativt.
In English
When we first visited Blacksmith Burger in 2021, they were a hyped food truck in an industrial area outside Malmö. Fast forward to 2025, and they now have restaurants in both Malmö and Helsingborg, and we visited their place in Jägerso. All their burgers on the menu were overflowing with ingredients, and we had a hard time finding something a little simpler. In the end, we ordered a Hot Cheese with triple cheese, tomatoes, lettuce, jalapeños, pickles, roasted onions and parmesan sauce for 115 SEK (12 USD) and a Bacon Jam with triple cheese, bacon jam, cream cheese, tomatoes, red onions, jalapeños, pickles, truffle mayo and regular mayo for 130 SEK (13.5 USD). We also added fries for 45 SEK (4.5 USD).
The burgers were well put together, and the abundance of ingredients really struggled to fit between the bun’s crown and heel. The bun was a little cold on the outside, but had been toasted properly on the inside, which was lucky as this was necessary to handle all the sauces. The 160-gram beef patties were well seasoned and had a nice meat flavour, but unfortunately the texture was quite dense and chewy. We would really have liked them to be juicier. Even though both burgers contained lots of ingredients, we were still impressed by their flavours. The composition clearly felt well crafted and everything worked well together, even if the flavour profile would have benefited from being a little more refined. Unfortunately, all the many vegetables were very cold, which detracted somewhat from the overall experience and felt like an unnecessary mistake. The fries were filling, properly salted and complemented the burgers well.
We like a lot about Blacksmith Burger – everything from their creative menu to their reasonable prices – but they still need to work on the meat, the composition and the details. Blacksmith Burger still offers a enjoyable burger experience and are definitely worth a visit if you’re in the area and in the mood for something a little more creative.