Blacksmith Burger

Kreativt smidda burgare

1 3 5
Skriven av
Foto: Hot Cheese från Blacksmith Burger.

När vi besökte Blacksmith Burger för första gången under 2021 så var de en hajpad foodtruck i ett industriområde utanför Malmö. Spola fram till 2025 så har de restauranger i både Malmö och Helsingborg, och vi besökte deras enhet vid Jägerso. Alla burgare på menyn var överfyllda med ingredienser, och vi hade svårt att hitta något lite mer enkelt. Till slut beställde vi en Hot Cheese med trippel ost, tomat, sallad, jalapeños, pickles, rostad lök och parmesandressing för 115 kronor och en Bacon Jam med trippel ost, baconsylt, färskost, tomat, rödlök, jalapeños, pickles, tryffelmajonnäs och vanlig majonnäs för 130 kronor. Vi köpte även till pommes frites för 45 kronor.

Burgarna var schysst sammansatta, och överflödet av ingredienser trängdes verkligen för att få plats mellan brödets krona och häl. Brödet var lite svalt på ovansidan, men hade rostats ordentligt på insidan, vilket var tur då detta behövdes för att stå emot alla såser. Köttpuckarna på 160 gram var välkryddade och hade en trevlig köttsmak, men själva texturen var tyvärr ganska kompakt och tuggig. Vi hade gärna sett att de hade varit saftigare. Trots att båda burgarna innehöll massor av ingredienser, så blev vi ändå imponerade av deras smakbilder. Kompositionen kändes helt klart hantverksmässig och allt lirade bra tillsammans, även om smakprofilen hade tjänat på att vara lite mer renodlad. Tyvärr var alla de många grönsakerna kylskåpskalla, vilket förstörde helhetsupplevelsen något och kändes som ett onödigt misstag. Pommes fritesen var matiga, ordentligt saltade och blev ett bra komplement till burgarna.

Vi gillar mycket med Blacksmith Burger – allt från den kreativa menyn till den sympatiska prissättningen – men de behöver fortfarande jobba vidare med köttet, kompositionen och detaljerna. Blacksmith Burger bjuder fortfarande på en trevlig burgarupplevelse, och absolut värda ett besök när du är i närheten och är sugen på något lite mer kreativt.

In English

When we first visited Blacksmith Burger in 2021, they were a hyped food truck in an industrial area outside Malmö. Fast forward to 2025, and they now have restaurants in both Malmö and Helsingborg, and we visited their place in Jägerso. All their burgers on the menu were overflowing with ingredients, and we had a hard time finding something a little simpler. In the end, we ordered a Hot Cheese with triple cheese, tomatoes, lettuce, jalapeños, pickles, roasted onions and parmesan sauce for 115 SEK (12 USD) and a Bacon Jam with triple cheese, bacon jam, cream cheese, tomatoes, red onions, jalapeños, pickles, truffle mayo and regular mayo for 130 SEK (13.5 USD). We also added fries for 45 SEK (4.5 USD).

The burgers were well put together, and the abundance of ingredients really struggled to fit between the bun’s crown and heel. The bun was a little cold on the outside, but had been toasted properly on the inside, which was lucky as this was necessary to handle all the sauces. The 160-gram beef patties were well seasoned and had a nice meat flavour, but unfortunately the texture was quite dense and chewy. We would really have liked them to be juicier. Even though both burgers contained lots of ingredients, we were still impressed by their flavours. The composition clearly felt well crafted and everything worked well together, even if the flavour profile would have benefited from being a little more refined. Unfortunately, all the many vegetables were very cold, which detracted somewhat from the overall experience and felt like an unnecessary mistake. The fries were filling, properly salted and complemented the burgers well.

We like a lot about Blacksmith Burger – everything from their creative menu to their reasonable prices – but they still need to work on the meat, the composition and the details. Blacksmith Burger still offers a enjoyable burger experience and are definitely worth a visit if you’re in the area and in the mood for something a little more creative.

Adress

Jägersrovägen 151 & Regementsvägen 2A, Malmö Sweden

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering maj 2025:
Vi har gjort ett återbesök på Blacksmith Burger och anser att de ska behålla sitt betyg.

Uppdatering januari 2024:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2024: 88

Uppdatering januari 2023:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2023: 84

Uppdatering november 2021:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2022: 79

Recension från 13 augusti 2021

Recension skriven av Selin Safer

13 augusti 2021, Blacksmith Burger

Blacksmith Burger är en liten foodtruck parkerad mitt i ett industriområdet i Fosie som ligger i södra Malmö. Vi har fått många tips om dem, så vi ansträngde oss för att hinna med ett besök – de har nämligen endast ett par timmar under vardagar när det vankas lunch. Vi valde en HotCheese 2.0 för 95 kronor som enligt menyn skulle innehålla dubbel cheddarost, jalapeños och en het parmesanmajonnäs, men som utöver detta serverades med salladsblad, tomat, saltgurka och rödlök. Vi lade dessutom till bacon för ytterligare 10 kronor.

Burgaren serverades snyggt i en liten korg. Köttpucken var på 180 gram, vilket passade proportionerligt med brödet och övriga ingredienser. Hela burgaren hade en angenäm hetta som passade väl in utan att ta över och bli för stark. Köttet smakade okej och var lagom kryddat, men det var något kompakt och lite tuggigt. De andra texturerna fungerade däremot riktigt bra ihop; tomaten var tunt skuren och lagom tempererad, baconet var krispigt och pickelsen tillförde lagom mycket sälta. Brödet smakade gott, men var aningen torrt. Osten tillförde inte heller någon särskild krämighet eller smak, och kändes som en ganska tråkig ingrediens på en annars god burgare. Vi hade också önskat att parmesanmajonnäsen hade smakat mer, då den mest påminde om en söt hamburgerdressing.

Trots några skavanker så var vi ändå ganska nöjda med vårt besök på Blacksmith Burger, men vi hoppas att de fokuserar lite mer på köttet i framtiden.

Blacksmith Burger is a small food truck located in an industrial park in Fosie, in the southern parts of the Swedish city Malmö. This truck comes highly recommended from you readers, so we made an effort to visit them seeing as they’re only open for a few hours during weekdays during the lunch rush. We ordered their HotCheese 2.0 for 95 SEK (11 USD). The menu stated that it would contain two slices of cheddar, jalapeños and a hot parmesan mayo, but it also came with lettuce, tomato, pickles and red onions. We also added some bacon for 10 SEK (1 USD).

Our burger came neatly served in a small tray. The 180-gram patty was just the right size, with appropriate proportions between the beef, bun and other ingredients. Flavourwise, the burger had a mellow and warm heat that elevated it without taking over and becoming too spicy. The beef patty tasted alright and was properly seasoned, but was a bit compact and chewy. The other textures worked well with each other though; the tomato was thinly sliced and wasn’t cold, the bacon was crispy and salty and the pickles were nice and savoury. We liked how the bun tasted, but it was a tad dry. The cheese didn’t add any creaminess or flavour though, and didn’t contribute much to this otherwise quite tasty burger. We would also have liked if the parmesan mayo had tasted a bit more, seeing as it mainly reminded us of a sweet burger sauce.

Overall we were still pretty happy with our visit to Blacksmith Burger, but we hope that they focus a bit more on the meat next time.

Topplistor

Sociala medier