Burda

En börda för burgarscenen

1 1 5
Skriven av
Burda

I Tullinge Centrum, kort utanför centrala Stockholm, ligger den relativt nyöppnade restaurangen Burda. De slog upp sina portar i slutet av 2021, och serverar en uppsjö av olika maträtter, bland annat en handfull olika hamburgare; tre med kött och två vegetariska. Vi brukar sällan recensera grillkiosker och -restauranger här på Burgerdudes, men det finns ju vissa ord som vi reagerar extra mycket på och som får oss att haja till. Inte nog med att Burda erbjuder högrevsburgare gjorda på färskt kött, utan en av dem är till och med senapsstekt. Det ser vi inte så ofta, så vi beställde en dubbel Burdas Burger med pommes frites för 149 kronor (menyn kostar 129 kronor för en enkelburgare). Vår skapelse skulle innehålla dubbla 100-gramsköttpuckar med senapsstekt högrev, cheddarost, bacon, picklad rödlök, barbecuesås och burgardressing.

Tyvärr så möttes vi av en riktigt tråkig hamburgare med tunna, kompakta och förformade köttpuckar. De hade knappt kryddats, och den påstådda senapsstekningen märkte vi inget av. Det smaklösa köttet var dessutom chanslöst mot de många söta smakerna från deras pickles, barbecusesåsen och hamburgerdressingen. Den picklade rödlöken hade tyst ersatts med tjockskuren, rå rödlök som stod för det mesta av texturen tillsammans med den tjocka tomaten och salladen, som lika oannonserat placerats på burgaren. Vi misstänker att vi råkat få en Cheeseburgare – bara ett av många misstag. Det orostade briochebrödet var genomborrat av en grillpinne. Pommes fritesen var av gatukökskvalitet, men var ändå det bästa med måltiden.

Burdas burgare var faktiskt riktigt dyr och dålig, och det kändes som att de bara hade en teoretisk kunskap om vad en hantverksburgare ska innehålla utan att veta vad de höll på med. Om du är i Tullinge kan vi bara rekommendera att du gör en lite längre resa och besöker La Serra i stället om du vill äta en god och prisvärd hantverksburgare.

In English

In Tullinge Centrum, just outside of central Stockholm, lies the newly opened restaurant Burda. They first opened at the end of 2021, and serve a large variety of dishes, including five burgers; three with beef and two vegetarian. We rarely review grill kiosks here at Burgerdudes, but there are a few menu terms that pique our interest. And not only did Burda showcase their fresh chuck patties, they even had a mustard-fried hamburger. That’s not something we see very often, so we ordered a double Burdas Burger with french fries for 149 SEK (15 USD) (the same menu with a single-patty burger costs 129 SEK (13 USD)). Our meal was supposed to have double 100-gram mustard-fried chuck patties, cheddar, bacon, pickled red onion, barbecue sauce and burger sauce.

Unfortunately we were served a really sad looking burger with thin, compact and pre-formed patties. They were hardly even seasoned, and we didn’t notice any mustard either. The bland patties didn’t stand a chance against the many sweet flavour from their sugary pickles, BBQ sauce and burger sauce. The pickled red onions had been replaced with thickly cut, raw red onion, which stood for most of the texture, together with some tomato and lettuce that had made their way into our hamburger unannounced. We actually think that they served us a Cheeseburger by mistake – one of many. And the pièce de résistance was that they’d run through the untoasted brioche bun with a wooden grill skewer. The french fries were of the regular grill kiosk variety, but were actually the best thing with our meal.

Burda’s hamburger was an expensive and really bad experience, and it was clear that they only had a theoretical knowledge of what a craft burger should contain, without knowing how actually make it. If you’re in Tullinge on the lookout for a tasty and affordable hamburger we’d recommend that you make a small trip to La Serra instead.

Adress

Nyängsvägen 3, Stockholm

Mer information

Topplistor

Sociala medier