
Vi recenserade Burger Mansion för första gången under 2019, när de fortfarande var en foodtruck i Stockholmsförorten Rågsved. Sedan dess har de öppnat en riktig restaurang i söderort mellan Bandhagens och Högdalens tunnelbanestationer och även i Göteborg. Menyn består av ett gäng köttburgare, samt några varianter med kyckling eller vegetariskt innehåll, samt flertalet tillbehör. Burger Mansion jämförs med många andra hamburgerställen som finns i Stockholms förorter, och var dessutom först med att ta klivet till västkusten. Vi besökte dem nyligen igen i Stockholm och var nöjda, men efter flera läsarrapporter om att kvaliteten har svajat i Göteborg var vi tvungna att testa dem även där under vårt senaste besök.
Vi frångick klassikern ”Sån Där” och beställde i stället husburgaren The Mansion med två 100-gramsköttpuckar, cheddar, tomat, rödlök, pickles, majonnäs, senap och ketchup för 120 kronor. I priset ingick pommes frites och en läsk. Burgaren såg rejäl och kladdig ut som alltid, och köttet hade samma fina stekyta. Men denna gång var brödet blekt, degigt och alldeles för stort för burgaren. Tydligen så använder de sig av samma recept på brödet, men det var uppenbart att de bakas i olika bagerier. Vi hade behövt ett mindre bröd eller avsevärt mycket mer kött för att få rätt proportioner. Trots sin fina stekyta så var köttet lite kompakt och hade mått bra av mer salt och peppar. Osten var i alla fall fint smält och rödlöken gav en riktigt härlig crunch och smak, men överlag så var burgaren lite för söt och obalanserad. Pommes fritesen var dessutom bleka och borde ha friterats längre.
Skillnaderna mellan Burger Mansions två restauranger var ganska påtaglig. I Stockholm får du fortfarande en riktigt bra burgare, men eftersom en burgarkedja inte är starkare än sin svagaste länk så är det främst den vi fortfarande rekommenderar.
In English
We first reviewed Burger Mansion in 2019, when they were still a food truck in the Stockholm suburb of Rågsved. Since then, they have opened a real restaurant in the south of Sweden (between the Bandhagen and Högdalen metro stations) and also in Gothenburg. Their menu contains a bunch of meat burgers, as well as a few chicken and vegetarian options, and several side dishes. We recently visited them again in Stockholm and were happy, but after several reader reports that the quality has dropped in Gothenburg, we had to try them there too during our last visit.
We abandoned our classic order of a ”Sån Där” and instead went for The Mansion house burger with two 100-gram beef patties, cheddar, tomato, red onions, pickles, mayo, ketchup and mustard for 120 SEK (11 USD). The price included fries and a soft drink. Our burger looked nice and messy as always, and the beef had the same great crust. But this time the bun was pale, doughy and way too big for the burger. Apparently they use the same recipe for their buns, but it was obvious that they were baked in different bakeries. We would have needed a smaller bun or significantly more meat to get the proportions right. Despite its nice cooking surface, the meat was a bit tough and would also have benefited from more salt and pepper. The cheese was nicely melted and the red onion gave a really nice crunch and flavour, but overall the burger was a bit too sweet and unbalanced. The fries were also pale and ought to have been cooked for longer.
The differences between Burger Mansion’s two restaurants were quite noticeable. In Stockholm you can still get a really good burger, but since a burger chain is only as strong as its weakest link, we can mainly recommend that unit.