Omnipollos Flora

Ett sommarguldkorn

1 4 5
Skriven av
Uppdaterad 24 december 2022
Omnipollos Flora

Det svenska mikrobryggeriet Omnipollos alldeles egna ölträdgård Omnipollos Flora är inne på sin fjärde sommarsäsong i Humlegården i centrala Stockholm. Det är mycket som vi känner igen från våra tidigare besök – fantasifull öl i världsklass, härligt häng och svalkande glass med spännande smaker. En stor förändring är att de har valt att strömlinjeforma sin meny – och framförallt deras burgare – i samma stil med menyn på bryggeripuben Omnipollos Kyrka. De har numera enbart två burgare på menyn som båda kostar 135 kronor och som även kan beställas som veganska varianter.

Vi beställde in deras Cheeseburger med två tunna smashade köttpuckar, cheddarost, silverlök, pickles, senap och ketchup tillsammans med en portion pommes frites för matiga 50 kronor extra. Burgaren var estetiskt tilltalande och med ögonmått kunde vi konstatera att ration mellan ingredienser var i stort sett felfri. Brödet hade rostats påtagligt och hade en fin smörigt krispig yta som vi verkligen uppskattade. Brödet var dock lite stumt och kunde ha varit lite mer följsamt. Köttets tilltagna stekyta tillsammans med den rejäla kryddningen skapade en fin och tillfredsställande köttsmak som träffade rätt i smakpaletten. Texturen på köttet var även den av hög kvalitet, och det kändes saftigt trots den tunna tjockleken. Allting avrundades fint med den nostalgiska smakkvartetten krispig silverlök, pickles, senap och ketchup. Pommes fritesen var helt okej, men var lite av en besvikelse i och med det saftiga priset, och inte heller hantverksläsken för 45 kronor kändes värd sin prislapp.

Sammanfattningsvis är vi väldigt imponerade av burgarna från Omnipollos Flora denna sommarsäsong. Det märks att de har lagt ner mycket tanke och energi på menyn för att göra det enklare, och resultatet har därmed också blivit mycket bättre. Se till att du besöker dem innan de stänger för sommaren.

In English

The Swedish microbrewery Omnipollo’s beer garden Omnipollos Flora is up and running for its fourth season in the Humlegården park in central Stockholm. This year, a lot of things were similar to previous seasons, such as imaginative first-class beers, a great atmosphere plus cooling and exciting ice-cream flavours. But one large change is that they’ve streamlined their menu – their burgers in particular – after the menu at their brew pub Omnipollos Kyrka. Nowadays the only have two burgers on their menu, both costing 135 SEK (13 USD) and both also available in vegan varieties.

We ordered their Cheeseburger with two thinly smashed beef patties, cheddar, white onions, pickles, ketchup and mustard plus an order of french fries for an additional whooping 50 SEK (5 USD). Our burger looked pretty great, and all the ratios between the various ingredients were practically flawless. The bun had been properly toasted with a buttery and crisp inside crust that we really liked, even though it was a bit tough and could have been slightly softer on the outside. The beef had a deep crust and had been thoroughly seasoned, creating a beefiness that really hit the spot. The meat’s texture was great too, and the patties were nice and juicy despite being so thinly smashed. And the pickles, onions and condiments added their own distinct flavours and consistencies to finish off the experience. The french fries were alright, but a bit of a let-down considering the high cost, and the same could be said about their craft soda for 45 SEK (4.5 USD).

We were left really impressed by the burgers from Omnipollos Flora this year around, and it’s clear that they’ve really made an effort to make their menu better and more concise. Make sure you pay them a visit before they close for the summer.

Adress

Humlegården, Stockholm Sweden

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering augusti 2022:
Vi har gjort ett återbesök på Omnipollos Flora och anser att deras uppdatering av menyn har höjt kvaliteten, och har därmed beslutat att revidera betyget till 4/5.

Uppdatering maj 2021:
Vi har gjort ett återbesök på Omnipollos Flora och anser att deras uppdatering av menyn har höjt kvaliteten, och har därmed beslutat att revidera betyget till 3/5.

Recension från 28 maj 2021

Recension skriven av Linus Josephson

Det svenska mikrobryggeriet Omnipollo har haft ett par intensiva år med ett helt nytt bryggeri, en lyckad öppning i Japan och mängder med nya spännande öllanseringar. Samtidigt är deras ölträdgård Omnipollos Flora, beläget i Humlegården i Stockholm, inne på sin tredje sommarsäsong med en helt ny uppdaterad meny sedan vårt senaste besök. I slutet av sin första säsong kändes burgaren mer som en eftertanke, men nu är saker och ting annorlunda.

Menyn för i år innehåller fyra burgare prissatta mellan 135 och 165 kronor, och vi beställde in deras Flora Cheeseburger med cheddarost, lök, pickles, sallad och burgardressing, tillsammans med pommes frites. Vår burgare serverades relativt snabbt och såg väldigt inbjudande med sitt sesamtäckta bröd och de dubbla glänsande köttpuckarna. Själva hamburgaren kändes bra i handen och proportionerna var helt klart godkända. Brödet kunde visserligen ha rostats mindre för att vara mer följsamt, men vi kände samtidigt att detta var ett kvalitativt hantverk. Köttet som bestod av två 60-grams puckar var smakrikt och saftigt, men var översaltat och hade mått bra av att vila en liten stund innan monteringen. Salladen gav tillsammans med löken en välkomnande fräschör, men tyvärr hade några otrevliga stjälkar följt med i mixen vilket förstörde helhetstexturen. Pommes fritesen imponerade däremot mycket med en fin och jämn krispighet tillsammans med en tillfredställande potatissmak och saltning.

Omnipollos Flora har tagit sin burgare till en ny nivå för denna säsong. Så det känns kul att ett besök inte bara kommer att resultera i fantastisk öl, utan numera även en klart godkänd burgare.

Recension från 02 september 2019

Recension skriven av Linus Josephson

Fantombryggeriet Omnipollo har tagit ölvärlden med storm med sina fantasifulla och banbrytande öl. Under 2015 öppnade de sin allra första bar på Södermalm i Stockholm, och under våren 2019 öppnade de sin efterlängtade ölträdgård Omnipollos Flora, som har öppet under sommarsäsongen.

Omnipollos Flora är vackert beläget i norra Humlegården, omgiven av blommor och grönska. Det är verkligen mysigt att sitta under deras färgglada markiser och dricka ett par kalla öl. Förutom ett stort fokus på glass innehåller deras matmeny skaldjur, mackor och burgare, så vi beställde deras burgare med en puck av mald entrecôte tillsammans med inlagd gurka, majonnäs, havarti-ost, tomat, sallad och karamelliserad lök för 175 kronor.

Burgaren serverades prydligt på ett uppläggningsfat med en portion pommes frites, och allt var omsorgsfullt konstruerat, även om vi är starka opponenter mot att ha en pinne genomborrad genom burgaren. Men redan vid första tuggan kände vi dock att burgaren led av stora problem.

Brödet var mjukt med fin stuns och struktur, men det var också det bästa med hela måltiden. Köttet var ganska torrt och kändes tråkigt. Den krämiga osten jobbade frenetiskt tillsammans med majonnäsen för att göra burgaren saftigare, men räckte tyvärr inte till. Saltgurkan var för salt och dominerade smakupplevelsen, tomaten var överdrivet tjock och salladsbladet i botten var minst sagt gigantiskt. Även den stora mängden karamelliserad lök bidrog med en del problem då den var alldeles för blöt.

Detta är med andra ord en problematisk och dyr burgare som inte riktigt känns hemma i dagens Stockholm, och framförallt inte tillsammans med öl i världsklass. Vi kommer fortsätta att gå till Omnipollos Flora för att dricka öl, men burgaren kommer vi att äta någon annanstans.

Topplistor

Sociala medier