Tribeca på Kungsholmen i Stockholm ligger i samma lokaler som tidigare inhyste Rockin Burgers, och en del var sig likt sedan tidigare. Pastellfärgerna hade nu bytts ut mot dämpade och neutrala färger, men vissa dekorationer fanns fortfarande kvar. Kopplingen till det trendiga Tribeca-distriktet i New York lyste dock med sin frånvaro. Vi besökte dem under lunchtid, och menyn bestod då av fem olika köttburgare samt en handfull varianter med kyckling, fisk, halloumi och falafel. Vi beställde deras Original med 150 gram kött, cheddar, lök, tomat, sallad, ketchup och burgardressing. Den kostade 115 kronor inklusive pommes frites, och kunde även beställas med två 100-gramsköttpuckar för 135 kronor.
Vår burgare såg trevlig ut när den serverades, i ett varmt briochebröd som var lätt stekt på insidan. Köttpucken hade en rätt snygg stekyta, men saknade tyvärr någon nämnvärt krispig textur i bettet. Tyvärr så innehöll även köttet flera tuggiga bitar här och där, men det var välkryddat med peppar och rejält med salt, vilket lyfte köttsmaken. Den ensamma ostskivan hade dock mått bättre med lite sällskap av en till. Mängden grönsaker var väl avvägd, och allt hade skurits i tunna skivor vilket tillförde en fräsch och trevlig textur i varje tugga. Men burgardressingen smakade inte så mycket och tillförde därför inte något särskilt till måltiden. Våra pommes frites var ganska tjocka och hade lite skal kvar, och tack vare att de var välfriterade och lagom saltade så försvann de i ett nafs.
Vår burgare påminde väldigt mycket om de som vi ätit Rockin Burgers genom åren, om än lite mer finslipade. Allting smakade i alla fall gott och kändes genomtänkt, men vi fick inte heller något som stack ut från mängden.
In English
Tribeca on Kungsholmen in Stockholm is located in the same premises that formerly housed Rockin Burgers, and some things were the same as before. The pastel colours had been replaced by muted neutrals, but some decorations were still there. The connection to the trendy Tribeca district of New York, however, was absent. We visited them during lunchtime, and their menu consisted of five different beef burgers and a handful of chicken, fish, halloumi and falafel options. We ordered their Original with a 150-gram beef patty, cheddar, onions, tomato, lettuce, ketchup and a burger sauce. It cost 115 SEK (11 USD) including fries, and could also be ordered with two 100-gram beef patties for 135 SEK (12.5 USD).
Our burger looked nice when it arrived, in a warm brioche bun that was lightly toasted on the inside. The beef patties had a pretty good crust, but unfortunately lacked any significant crispy texture when we took a bite. Unfortunately, the patty also contained several chewy bits here and there, but it was well-seasoned with pepper and plenty of salt, which elevated the meat flavour. However, the lone slice of cheese would have been better off doubled. The amount of vegetables was well balanced, and everything had been cut into thin slices, adding a fresh and pleasant texture to each bite. But the burger dressing didn’t taste like much and therefore didn’t add anything special to the meal. Our fries were quite thick and had a bit of skin left on them, and thanks to the fact that they were well-fried and salted just right, we finished them in a flash.
Our burger was very similar to the ones we’ve had at Rockin Burgers over the years, though a little more refined. Everything tasted good and felt well thought out, but we didn’t really get anything that stood out from the crowd.