In-n-Out är en klassisk burgarkedja från Kalifornien som har funnits sedan 1948, och har idag blivit visionen för många med burgardrömmar. Vi har såklart besökt dem varje gång vi stött på dem under våra resor längs med USA:s västkust – och även nu när de har börjat sprida sig till andra delar av landet. Under vårt senaste USA-besök var det dags att samla tankarna och uppdatera vår recension, då de faktiskt fyllt 75 år. På senare tid har vi fastnat för både den vanliga menyn och deras hemliga ”secret menu”, där Double-Double Animal Style är den mest kända.
En vanlig Double-Double för 5 USD (55 kronor) innehåller två köttpuckar, ost, sallad, tomat, sås och rå eller stekt lök. Animal Style innebär att köttet senapssteks och burgaren får dillpickles, stekt lök och extra dressing utan extra kostnad. Men 3×3 för ca 7 USD (75 kronor) är vår nya favoritbeställning, med trippel kött för bästa möjliga ratio. Burgarna brukar ofta vara riktigt snyggt monterade, med undantag för salladen som ofta sticker ut på ett störande sätt. Och smakerna sitter verkligen, särskilt i just vår 3×3 med rå lök där löken hjälpte till att lyfta de övriga ingredienserna och den stora köttmängden balanserade ut salladen. Ibland är brödet lite torrt och vi hade gärna haft lite saftigare kött, men det finns något visst med smakbilden, kompositionen och att man känner historiens vingslag. Den pappliknande pommes fritesen kan du dock skippa helt, gärna till förmån för en till burgare eller varför inte deras riktigt goda milkshakes för cirka 3 USD (30 kronor).
In-N-Out Burger är verkligen en institution och bjuder på en riktigt prisvärd måltid – särskilt om du är på en roadtrip och behöver något snabbt och gott i magen. De har såklart svårt att bräcka hantverkskedjorna eller renodlade burgarrestauranger, men det hindrar oss inte från att alltid återvända till dem.
In English
In-n-Out is a classic California burger chain that has been around since 1948, and has now become the vision for many people with aspiring burger dreams. Of course, we’ve visited them every time we’ve come across them while travelling along the West Coast of the US – and even now that they’ve started to spread to other parts of the country. During our recent visit to the US, it was time to gather our thoughts and update our review, as they’ve actually turned 75 years old. Lately, we’ve been hooked on both the regular menu and their secret menu, with the Double-Double Animal Style being the most famous.
A regular Double-Double for 5 USD includes two beef patties, cheese, lettuce, tomato, sauce and raw or fried onions. Animal Style means the beef is mustard fried and the burger gets dill pickles, fried onions and extra sauce at no extra cost. But the 3×3 for about 7 USD is our new favourite order, with triple patties for the best possible ratio. The burgers tend to be really nicely assembled, with the exception of the lettuce which often stands out in a disturbing way. And the flavours are really good, especially in a 3×3 with raw onions. The onions elevate the other ingredients and the large amount of meat balances out the salad. Sometimes the bun is a bit dry and we would have preferred a bit more juicy meat, but there is something about the flavours, the composition and the sense of history that always bowls us over. However, you can skip the cardboard-like fries altogether, preferably in favour of another burger or why not their rich milkshakes?
In-N-Out Burger is truly an institution and offers a really affordable meal – especially if you are on a road trip and need something quick and tasty in your stomach. Of course, they have a hard time beating the craft chains and pure burger restaurants, but that doesn’t stop us from returning to them time and time again.