Render

Oslos bästa burgare

1 4 5
Skriven av
Foto: The Baconator från Render.

Render öppnade i centrala Oslo (i norra Grünerløkka) redan 2022 och blev snabbt en snackis. Den lilla lokalen kändes främst anpassad för takeaway, men det fanns några sittplatser och beställde från den korta och koncisa menyn, som bjöd på tre olika köttburgare samt ett vegetariskt alternativ. Vi beställde två olika burgare: en Oslohoma Smash, som de beskrev som deras version av en Oklahoma Onion Smash Burger, med löksmashat kött, dubbel ost och specialsås för 210 NOK (195 kronor), samt en The Baconator med en nötkötts- och baconpuck, irländsk ost, jalapeño-färskost, lök och padron-relish för 220 NOK (205 kronor). Vi beställde även pommes frites för 65 NOK (60 kronor).

Båda våra burgare såg riktigt fina ut. Framför allt lockades vi av deras superfluffiga milkbuns, som hade en fin färg och var täckta av sesamfrön. Brödet var välrostat på insidan och, trots att det sög upp en del vätska så höll det ihop väl. Köttet var mört och saftigt med en tydlig stekyta. Den välstekta löken i Oslohoma Smash bröt igenom utan att ta över och specialsåsen smakade som en het burgardressing, vilket kompletterade smakerna. Vi blev också imponerade av nötkötts- och baconpuckens smak på The Baconator, även om en ren nötköttspuck med krispigt bacon vid sidan av nog hade maxat smakerna och texturerna bättre. En burgarcheddar hade också passat bättre än den irländska cheddarn, för ännu mer krämighet. Både färskosten och relishen var goda, men deras intensiva smaker krockade något och vi hade nöjt oss med en av dem. Överlag var båda burgarna ganska mjuka och hade blivit ännu bättre med fler krispiga texturer som skapade mer kontrast i tuggorna. Pommes fritesen var goda och välsaltade.

Render serverar de godaste burgarna vi har ätit i Oslo, och vi ser fram emot att komma tillbaka nästa gång vi är i Norge.

In English

Render opened in central Oslo (in northern Grünerløkka) back in 2022 and quickly became the talk of the town. The small premises felt mainly suited to takeaway, but there were a few seats and we ordered from the short and concise menu, which offered three different beef burgers and a vegetarian option. We ordered two different burgers: an Oslohoma Smash, which they described as their version of an Oklahoma Onion Smash Burger, with fried onion, double cheese and special sauce for 210 NOK (20.5 SEK), and a The Baconator with a beef and bacon patty, Irish cheese, jalapeño cream cheese, onion and padron relish for 220 NOK (21.5 USD). We also ordered French fries for 65 NOK (6.5 USD).

Both of our burgers looked really good. We were particularly impressed by their super fluffy milk buns, which had a nice colour and were covered in sesame seeds. The buns were well toasted on the inside and, even though they absorbed some of the juices, they held together well. The patties were tender and juicy with a distinct crust. The well-cooked onions in the Oslohoma Smash came through without overpowering the burger, and the special sauce tasted like a spicy burger sauce, which complemented the flavours nicely. We also liked the taste of the beef and bacon patty in The Baconator, even though a pure beef patty with crispy bacon on the side would probably have maximised the flavours and textures better. A burger cheddar would also have been a better fit than the Irish cheddar, for even more creaminess. Both the cream cheese and the relish were nice, but their intense flavours clashed a bit and we would have been happy with just one of them. Overall, both burgers were quite soft and would have been even better with more crispy textures to create more contrast in the mouth. The fries were good and well salted.

Render serve the best burgers we’ve had in Oslo, and we look forward to returning the next time we’re in Norway.

Adress

Toftes Gate 19B, Oslo Norway

Mer information

Topplistor

Sociala medier