Nyheter inom burgarvärlden [April 2020]

Foodtrucks für alle

06 maj 2020
Nyheter inom burgarvärlden [April 2020]

Vi har klarat oss igenom ytterligare en månad, och det är väldigt uppenbart att inget är sig likt längre. Som ni redan vet så har vi tagit en paus från att publicera recensioner, men vi besöker nya ställen så gott det går och kommer att återuppta publiceringen så fort läget känns lite mer stabilt. Vårt initiativ ”Stötta burgarsverige” lever vidare, där vi lyfter restauranger under krisen med COVID-19.

Vi har även ökat publiceringsschemat för vår podd Burgerdudes Podcast, så om du vill veta mer om vårt arbete och hur vi ser på burgarvärlden under denna tid så rekommenderar vi en lyssning.

Här kommer de senaste händelserna i burgarbranschen sedan vårt inlägg för mars. (Och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.)

  • Brödernas i Stockholm och Visby har öppnat en till restaurang, denna gång på Tingstorget 2 i Alby (förorten Botkyrka i Stockholm). De ska även öppna i Örebro till hösten. Vi har tidigare rapporterat att de ska öppna i Åkersberga nu i maj, starta en foodtruck samt ha två utländska lanseringar (Marbella i Spanien och på Manhattan i New York). Hur det ligger till med de sistnämnda satsningarna vet vi dock inte just nu.
  • Bastard Burgers fortsätter att öppna restauranger på löpande band. De öppnade nyligen en till restaurang i Göteborg (Larmgatan 11) och en i Nässjö. De ska öppna cirka 10 restauranger till i år (bland annat Linköping (22 maj på Stora Torget) och Luleå, men har pausat utlandsetableringarna för tillfället. Bastard Burgers har just nu 35 restauranger: Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg X 2, Helsingborg (som Bronx Burgers), Kalmar, Karlstad, Kungälv, Luleå, Malmö (som Bronx Burgers), Norrköping, NässjöPiteå, Skellefteå, Stockholm X 10, Sundsvall, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Örebro X 2 och Östersund.
  • Between Buns i Haninge i Stockholm har tyvärr stängt. Anledningen har varit lokalrelaterad (och inte på grund av coronaviruset), så vi hoppas att de återuppstår i en ny lokal inom kort! Vi sörjer denna stora förlust för Haninge!
  • Bun Meat Bun har öppnat sin fjärde restaurang i Stockholm, på Järfällavägen 92 i Jakobsberg.
  • Burgers & Bangers i Norrköping har öppnat en foodtruck. Riktigt kul att höra, för vi älskar ju foodtrucks!
  • Funky Chicken Food Truck i Nacka Strand i Stockholm brukar ju stå på Hornstulls Marknad under helgerna under sommaren, men nu när premiären har skjutits upp så har de i stället börjat köra Funky Sundays i Nacka. Kolla in deras Instagram för mer information.

Sedan vårt senaste nyhetsinlägg har vi dessutom uppdaterat vår topplista för Stockholm, vilket resulterade i en artikel på Allt om Stockholm!

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier