
NADC Burger – eller bara Not A Damn Chance – är resultatet av ett möte mellan skateboardaren Neen Williams och Michelin-kocken Phillip Frankland Lee. De brukade skejta tillsammans och äta cheeseburgare efteråt, och till slut ville de skapa sin egen perfekta version av en nostalgisk cheeseburgare. Första restaurangen öppnade i Austin, Texas, men de har sedan dess expanderat över USA, med enheter i bl.a. Chicago och New York. Vi besökte deras enhet i Nashville, där de delade kök med Goodnight Nashville.
Vi beställde deras enda burgare på menyn; NADC Burger med två 75-gramsköttpuckar gjorda på wagyukött, amerikansk ost, lök, pickles, milda jalapeños och hemlig sås. Den kostade 16 dollar (155 kronor), plus 5 dollar (50 kronor) för en portion pommes frites. Vår burgare serverades invirad i papper i en snygg låda. Och när vi packade upp den så såg den riktigt lovande ut med härligt smält ost och en rejäl stekyta på köttet. Första tuggan bjöd glädjande nog på ett otroligt smakrikt och välkryddat kött, som hade en tydlig crust och var supersaftigt på insidan. Osten bidrog med mycket krämighet och omfamnade allt som ett mjukt täcke. Deras potato buns höll ihop otroligt bra, och det märktes inte ens att det var invirat i papper. Deras pickles och milda jalapeños bidrog med en hel del krispighet, och hettan från deras jalapeño tillförde en angenäm hetta som inte tog över. Överlag var detta en otroligt välbalanserad burgare, både när det gällde texturer och smaker. Pommes fritesen var kryddade med en lätt het pommeskrydda som vi verkligen uppskattade.
Det är riktigt kul när såna här ställen lever upp till hajpen, och NADC Burger serverar helt fantastiskt goda burgare. Det finns inte en chans att vi missar dem nästa gång vi är i närheten av dem nästa gång.
In English
NADC Burger – or simply Not A Damn Chance – is the result of a meeting between skateboarder Neen Williams and Michelin-starred chef Phillip Frankland Lee. They used to skate together and eat cheeseburgers afterwards, and eventually they wanted to create their own perfect version of a nostalgic cheeseburger. Their first restaurant opened in Austin, Texas, and they have since expanded across the United States, with locations in Chicago and New York, among other places. We visited their Nashville location, where they share a kitchen with Goodnight Nashville.
We ordered their only burger on the menu: the NADC Burger with two 75-gram patties made from Wagyu beef, American cheese, onions, pickles, mild jalapeños and secret sauce. It cost 16 USD, plus 5 USD for a portion of French fries. Our burger arrived wrapped in paper in a stylish box. When we unwrapped it, it looked really promising, with beautifully melted cheese and a thick crust. The first bite was full of flavour and seasoning, crispy on the outside and super juicy inside. The cheese added a lot of creaminess and embraced everything with a soft hug. Their potato buns held together incredibly well, and it wasn’t even noticeable that they the burger had been wrapped in paper. Their pickles and mild jalapeños added a lot of crunch, and the heat from the jalapeños added a pleasant spiciness that wasn’t overpowering. Overall, this was an incredibly well-balanced burger, both in terms of texture and flavour. The fries were seasoned with a slightly spicy fry seasoning that we really liked as well.
It’s really cool when places like this live up to the hype, and NADC Burger serve absolutely fantastic burgers. There’s not a damn chance that we’ll miss them next time we’re close to one of their restaurants.