Nyheter inom burgarvärlden [September 2018]

Vigårda stänger! Bastard Burgers storexpanderar! Vegankött lanseras!

28 september 2018
Nyheter inom burgarvärlden [September 2018]

Nu är hösten här, men det betyder inte att det har varit lugnt i burgarsverige under sensommaren. Här har det hänt grejer sedan vårt senaste inlägg förra månaden, så vi går igenom allt det viktigaste i ett samlingsinlägg. Här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.

  • Bastard Burgers (5/5) har ju serverat våra specialkomponerade hamburgare nu i augusti och september under Burgerdudes Takeover 2018 i Boden, Gävle, Luleå, Piteå, Stockholm, Sundsvall, Uppsala och Östersund. Vi har redan rapporterat om att de snart öppnar i Karlstad (våren 2019), Gränbystaden i Uppsala (december) och Umeå (tidigt 2019), och nu är nyheterna många. Den senaste månaden har de berättat att de ska öppna ytterligare fem ställen: Falun (våren 2019 i Bergströms Galleria), Skellefteå (i vinter), Norrköping (tidigt 2019) samt två ställen i Stockholm; Farsta (hösten 2018) och Liljeholmen (november 2018). Då kommer de att ha 16 restauranger. Puh.
  • Beyond Meat – det nya veganköttet – har nyligen lanserats i Sverige. Först ut är Phil’s Burger och Scandic Hotel, med flera intresserade restauranger under 2019. Vi planerar en större djupdykning i veganskt kött inom kort, men du kan läsa om dem här så länge (och konkurrenten Impossible Burger här).
  • Casual Street Food (4/5) i Malmö ska flytta till större lokaler, rapporterar Sydsvenskan. Det blir en kort flytt runt hörnet till Bergsgatan 8, vars lokal är hela fem gånger större än den tidigare lokalen på Spångatan 32.
  • Frick och Son (4/5) har tyvärr stängt sin restaurang på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Vi tackar dem för den här tiden och för deras bidrag till Stockholms burgarscen med den gamla foodtrucken Frick & Hagberg (som en gång i tiden var Stockholms bästa foodtruck).
  • Gnarly Burger (3/5) har stängt sin restaurang på Slöjdgatan vid Hötorget, och har ersatts av Lokal (som även finns i Borås och Örebro). Vår recension av Lokal publiceras inom kort här på Burgerdudes.se.
  • Poké Burger (3/5) har nu öppnat sin andra riktiga restaurang på Fleminggatan 39 i Stockholm.
  • Tugg Burger (4/5) i Malmö, Lund, Borås och Göteborg har precis öppnat sin femte restaurang, på Kolmätaregränden 8 i Helsingborg. Härligt!
  • Vigårda (2/5) i Stockholm och Göteborg har precis stängt sin restaurang i Malmö. Men som vi tidigare berättat så ska de snart öppna nytt i Västerås (i höst) och Kalmar (våren 2019).

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier