Nyheter inom burgarvärlden [Maj 2020]

Låt recensionerna flöda

02 juni 2020
Nyheter inom burgarvärlden [Maj 2020]

Maj har lidit mot sitt slut, och trots att inget är sig likt så har burgarsverige återhämtat sig något. Visst, vi var tvungna att ställa in Stockholm Burger Fest 2020, men å andra sidan så har vi återupptagit recenserandet av burgarställen. Och så har vi fortsatt att lyfta burgarställenas olika lösningar för takeaway etc. med vår specialsida ”Stötta burgarsverige”.

Här kommer de senaste händelserna i burgarbranschen sedan vårt inlägg för april. (Och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.)

  • Babas Burgers & BitesStockholm har precis öppnat sin femte restaurang, denna gång på Ekensbergsvägen 130C (vid Solna Business Park) i Sundbyberg. Stort grattis, och kul att se att striden om Sumpan hettar till något.
  • Bores Gatukök i LinköpingUppsala och Stockholm kommer har öppnat sin restaurang i Bålsta. De har även stängt restaurangen på Sveavägen 84 (lugn, restaurangen på Sveavägen 77 finns kvar), så de har med andra ord fem gatukök, och restaurangen i Arninge Handelsområde ska öppna efter sommaren. Vi vet att de tittar på att hitta franchisetagare i Västerås, Örebro, Eskilstuna, Karlstad, Nyköping och Gävle, men inget är spikat. Däremot verkar de vara nära ett kontrakt i Norrköping. Superkul för gatukökskulturen!
  • Brödernas i Stockholm och Visby har ska ju öppna i Örebro till hösten, och har nu även öppnat sin restaurang i Åkersberga (på Klappbryggan 3). Vi inväntar fortfarande information om vad som ska hända med öppningarna i Marbella i Spanien och på Manhattan i New York i år.
  • Bastard Burgers öppnar fortfarande nytt, nu senast i Linköping på Stora Torget. De ska även öppna i Luleå och i Mölndal senare i år, men den största nyheten är nog att de har stängt sin restaurang i Skärholmen tillfälligt. Vi hoppas att de lyckas öppna igen snart. Bastard Burgers har 35 öppna restauranger: Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg X 2, Helsingborg (som Bronx Burgers), Kalmar, Karlstad, Kungälv, Linköping, Luleå, Malmö (som Bronx Burgers), Norrköping, NässjöPiteå, Skellefteå, Stockholm X 10, Sundsvall, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Örebro X 2 och Östersund.
  • Franky’s i Stockholm stängde i ett par veckor under maj, men som tur var så kunde de öppna igen innan månadsskiftet. Vi hann nästan bli lite oroliga, men nu känns det såklart bättre!
  • Jett’z BurgerStockholm öppnade sin fjärde restaurang. Och de har också tagit klivet in i Sundbyberg på Vasagatan 1. Konkurrensen hårdnar med andra ord!

Sedan vårt senaste nyhetsinlägg har vi som sagt börjat publicera burgarrecensioner igen, och har hunnit testa The Goods i Göteborg (Kungsbacka) och Nala’s Burger i Sandviken. Nu blir det två recensioner i veckan ett tag framöver.

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier