Nyheter inom burgarvärlden [December 2019]

Gott nytt år!

31 december 2019
Nyheter inom burgarvärlden [December 2019]

Vi befinner oss i de sista skälvande timmarna av detta årtionde – och vilket decennium sedan! Vi har fått se en hel matscen födas, och nu med facit i hand så känns det helt orimligt att det inte gick att få en god hamburgare i Sverige för tio år sedan.

Men nu är situationen en helt annan, och burgarscenen i Sverige är fortsatt brännhet. Vi är inne på vårt sjätte år nu och laddar inför ett grymt 2020, men först tänkte vi gå igenom vad som hänt under årets sista månad. Här är allt som skett sedan vårt inlägg för november. (Och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.)

  • Barrels Burgers & Beers och Stigbergets bryggeri slår sina påsar ihop och öppnar Stigbergets fot på Götgatsbacken i Stockholm. Den nya baren öppnar i Papagallos anrika lokaler, och vi ser fram emot att se vad menyn har att erbjuda! Det nya haket öppnar i början av 2020, så håll koll efter mer information i ett kommande inlägg!
  • Bastard Burgers öppnade sin 29:e restaurang (i Upplands Väsby), och detta var även deras tionde ställe i Stockholm. Detta innebär att de är den största premiumburgarkedjan i vår huvudstad. De har även tagit in en ny storägare, blivit utsedda till Årets Norrbottning och kommer att expandera till minst ett land utanför Sverige nästa år (Finland, Norge och USA är tidigare nämnda länder). Kommande öppningar i Sverige innefattar Göteborg (centralt i januari 2020 och Mölndal i oktober 2020), Helsingborg (som Bronx Burgers), Kalmar, (februari 2020),  Linköping (april 2020), Luleå (maj 2020 i Shopping), Nässjö (Fenixgallerian). Bastard Burgers har just nu 29 restauranger: Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Karlstad, Kungälv, Luleå, Malmö (som Bronx Burgers), Norrköping, Piteå, Skellefteå, Stockholm X 10, Sundsvall, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Örebro X 2 och Östersund.
  • Bores Gatukök har tre gatukiosker i Stockholm och en i Linköping. Nu har de även öppnat sitt femte ställe i Bolandcity i Uppsala. Hurra för gatuköket!
  • Brödernas i Stockholm och Visby har öppnat sin nionde restaurang, som ligger på Östermalmstorg i Stockholm. Under 2020 planerar de att öppna i Marbella i Spanien samt på Manhattan i New York. Spännande tider!
  • Burger Bistron har återuppstått för tredje gången, nu under namnet Hamburgerhuset. Den nya lokalen öppnade strax innan jul och ligger på Tingvallavägen 1 i Märsta. Vi ser fram emot att besöka dem snart.
  • Shady Burgers fortsätter att öppna nya ställen i södra Sverige. De finns för närvarande i Sölvesborg, Lund och Halmstad, och ska även öppna i Kristianstad i februari 2020!
  • The Border: Burgers vs. Burritos har två restauranger i Stockholm, och vi hade ju ett samarbete med dem i oktober, där vi lanserade en burgare med 20-30 dagars hängmörat kött från Bjursunds slakteri. Nu har de som första burgarkedja lagt till två burgare med samma härliga kött på sin ordinarie meny. Det känns otroligt roligt att denna smaksensation nu kan provas av ännu fler personer!

Sedan vårat senaste nyhetsinlägg har vi recenserat FAVO, Folkparken och M&M Burger i Stockholm, Burger & Chill i Varberg och Salt i Dubai. Totalt har vi publicerat 403 recensioner från 56 länder!

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier