Nyheter inom burgarvärlden [Juni 2020]

Nu börjar det verkligen hända saker!

02 juli 2020
Nyheter inom burgarvärlden [Juni 2020]

Sommaren är här. Visst, det är den konstigaste vi har haft på länge, men saker är lite mindre onormala än tidigare. Vi har till exempel börjat publicera burgarrecensioner här på Burgerdudes.se, och så har de hårdaste reserestriktionerna släppts så att vi faktiskt kan testa nya ställen. Och så har det faktiskt hänt en del saker inom burgarsverige – och allt är positivt. Det är tillräckligt för att vi ska orka hålla igång!

Här kommer de senaste händelserna i burgarbranschen sedan vårt inlägg för maj. (Och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.)

  • American Steakhouse Burgers i Uppsala har äntligen tagit steget från foodtruck till riktig restaurang på Bolandsgatan 20, bredvid Decathlon i Boländerna. (som vi skrev om i oktober förra året). Stort grattis! Vi ser verkligen fram emot att besöka dem någon gång inom kort för att se vilka förändringar detta medför.
  • Bastard Burgers öppnar fortfarande nytt, och öppnar sin andra restaurang i Luleå (i Shopping) imorgon fredag. Nu har de bekräftat att expansionen utanför Sverige verkligen blir av – och att de ska öppna i Norge! Och vi har även fått reda på att de ska öppna en till restaurang i centrala Stockholm – i korsningen Sveavägen/Kungsgatan nästa år! Senare i år öppnar de som bekant i Mölndal, men restaurangen i Skärholmen håller dock fortfarande stängt just nu. Bastard Burgers har 35 öppna restauranger: Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg X 2, Helsingborg (som Bronx Burgers), Kalmar, Karlstad, Kungälv, Linköping, Luleå, Malmö (som Bronx Burgers), Norrköping, NässjöPiteå, Skellefteå, Stockholm X 10, Sundsvall, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Örebro X 2 och Östersund.
  • Bores Gatukök i LinköpingUppsala och Stockholm öppnade nyligen i Bålsta och har tidigare meddelat att de öppnar i Arninge Handelsområde efter sommaren. Och nu är det även spikat att de även öppnar i Norrköping efter sommaren. Vi håller tummarna för att det även betyder att deras expansionsplaner (till städer som Västerås, Örebro, Eskilstuna, Karlstad, Nyköping och Gävle) uppfylls inom kort.
  • Brödernas i Stockholm och Visby ska ju öppna i Örebro till hösten, och nu har de även gått ut med att de ska expandera till Uppsala i höst. Restaurangen i Marbella i Spanien verkar dock hänga löst av förståeliga skäl, så vi får se vad som händer med den.
  • Burger Mansion i Stockholm har kastat ut en trevare på Instagram för att se var deras följare vill att de ska öppna en till restaurang. Vi hoppas såklart att de är seriösa med tanken på att expandera.
  • The Goods i Göteborg har nu flyttat in i Kungsmässan, som vi skrev om i vår recension. Vi hoppas att detta innebär att de har kommit vidare i sin tillväxtplan och att vi får se flera restauranger från dem snart.

Sedan vårt senaste nyhetsinlägg har vi hunnit recensera två fullpottare (Stigbergets Fot i Stockholm samt Knifetown Burgers i Knivsta/Uppsala) plus Lilla Tjuren i Gävle samt Monroes i Sandviken. Vi har även uppdaterat våra recensioner av Stockholmsrestaurangerna Burgers & Beer och Miss Behave Bar plus kedjorna Brödernas och Texas Longhorn.

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier