Nyheter inom burgarvärlden [augusti 2019]

Bastard Burgers till USA! Impossible Burger i butik! Stockholm Beer Fest!

31 augusti 2019
Nyheter inom burgarvärlden [augusti 2019]

Vi närmar oss september, men än är inte sommaren över – i alla fall inte om man tittar på vad som händer inom burgarvärlden. Detta inlägg skrivs på tåget ned till Lerum, där vi på Burgerdudes sitter i juryn för SM i Hamburgare. Nästa vecka är det dessutom dags för food truck-SM … men mer om det om några dagar!

Det har även hänt en del under augusti som vi mer än gärna går igenom här. Här kommer det senaste sedan inlägget förra månaden. (Och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.)

  • Barrels Burgers & Beer (5/5) anordnar Stockholm Beer Fest 2019 denna helg (30-31 augusti) på Smålandstorget (samma plats där vi anordnar Stockholm Burger Fest). Vi står för burgaren – The Burgerdude 2.0 – och nu laddar alla inför dag 2 idag! Och från och med imorgon går det även att få burgaren i alla Barrels restauranger i en hel månad!
  • Bastard Burgers (5/5) har sedan tidigare visat ett intresse för att öppna restauranger i våra grannländer som Finland och Norge, men nu berättar de för Breakit att de även tar sikte på Tyskland, Frankrike, England och USA – kanske redan nästa år. De håller på att hitta rätt parner som kan bistå med såväl kapital som kunskap. Nästa vecka öppnar de sin restaurang i Åkersberga (i Stockholm), och de har även meddelat att de öppnar i Göteborg (januari 2020 på Södra larmgatan). Tidigare presenterade städer är är Eskilstuna (hösten 2019), Göteborg/Mölndal (oktober 2020), Nässjö (Fenixgallerian), Örebro (Marieberg Galleria) och Stockholm (Södermalm i oktober och Väsby Centrum i slutet av 2019 och Skärholmen). Bastard Burgers har just nu 22 restauranger, i Boden, Falun, Gävle, Karlstad, Kungälv, Luleå, Norrköping, Piteå, Skellefteå, Stockholm X 6, Sundsvall, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Örebro och Östersund.
  • Brödernas (3/5) i Stockholm och Visby öppnar sin åttonde restaurang i höst, denna gång i Gustavsberg i Stockholm. De öppnar även restaurang #7 på Östermalmstorg i Stockholm inom kort. Vi får se hur många av sina 20 planerade restauranger faktiskt öppnar utanför huvudstaden.
  • Curbside (3/5) går från foodtruck till restaurang, vilket vi berättade förra månaden. Nu är det bestämt att de öppnar på Torsplan i Hagastaden/Vasastan i Stockholm redan nästa vecka. Den 5 september närmare bestämt!
  • Impossible Burger har nu fått godkännande att sälja sitt laboratorieframställda kött i butik i USA. Ett stort steg framåt, även om det lär dröja innan den lanseras i Europa i någon form.
  • Krubb (4/5) hade fyra restauranger i Stockholm och en restaurang i Ulricehamn, men nu har det hänt en del saker. Restaurangen i Ulricehamn har lämnat Krubb-konceptet och heter numera Emmas Streetfood, och restaurangen i Hammarby Sjöstad har mystiskt nog stängt tills vidare. De finns fortfarande kvar på Kungsholmen, Telefonplan och Stadion. Vi hoppas att det ordnar sig i Sjöstaden och ser även fram emot att testa Emmas Streetfood i framtiden.

Sedan vårat senaste nyhetsinlägg har vi recenserat Burger Mansion och Buffalo Bill Burgers & Steaks i Stockholm, Bites Burgers i Helsingfors, JJ’s BBQ i Salo och Owen & Engine i Chicago. Totalt har vi publicerat 378 restauranger från 54 länder.

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier