Nyheter inom burgarvärlden [Augusti 2020]

Flippin' Burgers har sålts! Hallå!

01 september 2020
Nyheter inom burgarvärlden [Augusti 2020]

…Och vips så blev det höst. Vi fick en rätt härlig sommar i alla fall, och under den senaste månaden har vi testat flera nya ställen runt om i Sverige. Nu i helgen ska vi även vara domare i SM i Hamburgare nere i Gråbo utanför Göteborg. Bra grejer!

Det har hänt en hel del saker i burgarbranschen sedan vårt senaste inlägg för juli (och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne), varav den största är att Flippin’ Burgers har sålts under mystiska omständigheter. Vi är i chock, och lovar att ta reda på mer om detta snart!

  • Bastard Burgers fortsätter hejdlöst att öppna nya restauranger. I september öppnar de i Pinchos gamla lokaler på Norrlandsgatan (och inte i Bianchis lokaler som vi först trodde) samt i Västerås, i oktober öppnar de i Sickla i Stockholm, Torp i Uddevalla och Mölndal i Göteborg, och nästa år öppnar de i Norge! Samt i Hötorget i Stockholm i april. Bastard Burgers har just nu 37 restauranger: Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg X 2, Helsingborg (som Bronx Burgers), Kalmar, Karlstad, Kungälv, Linköping, Luleå X 2, Malmö (som Bronx Burgers), Norrköping, NässjöPiteå, Skellefteå, Stockholm X 10, Sundsvall, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Örebro X 2 och Östersund.
  • Bores Gatukök har fem restauranger i LinköpingStockholm och Uppsala, och spikar nu på det sista i sina två kommande gatukök. Restaurangen i Norrköping öppnar i september, medan den i Arninge utanför Stockholm ska slå upp portarna i oktober. Detta rapporteras via Foodnet i en känslosam nyhet som beskriver deras hårda finansieringsresa. Där står det även att de ska öppna 6-8 nya ställen nästa år. Kämpa bröder!
  • Brödernas i Stockholm, Visby och Marbella köpte upp Krubb-kedjan i somras, något vi skrev om förra månaden. Nu har Stockholmdirekt bekräftat att de kommer att låta vissa restauranger behålla Krubb-namnet medan andra kommer att övergå till att bli Brödernas-restauranger. I höst öppnar de i Örebro och Uppsala, och förmodligen även i Nyköping. Vi har även fått rapporter om att de ska öppna fler restauranger i Stockholm, bland annat på Rörstrandsgatan.
  • Flippin’ Burgers i Stockholm hamnade i rekonstruktion under våren, men det verkade som att verksamheten skulle klara sig. Så döm av vår förvåning när Nöjesguiden rapporterade att restaurangen på Observatoriegatan har sålts, och fått nya ägare. Stockholms burgarscen är såklart omtöcknad av nyheten. Vi intervjuade ju deras grundare  Jon Widegren i Burgerdudes Podcast avsnitt tolv, och lovar att hålla koll på deras kvalitetsnivåer under den kommande tiden för att se om något förändras. Uppdatering: Det visar sig att det är Tugg Burgers som har köpt Flippin’ Burgers. Dock ej Lådan, som öppnar upp efter sommarsemestern i september med Jon i spetsen.
  • Hamburgerbruket har nyligen stängt sin restaurang i Västerås. Däremot har de fortfarande öppet i Eskilstuna, Örebro och Karlstad!
  • Phil’s Burger kommer att öppna en restaurang vid Södra Station i Stockholm, i det nybyggda The Park-området på Magnus Ladulåsgata. De har som bekant 11 restauranger i Sverige, varav 9 ligger i Stockholm, en i Uppsala och en i Eskilstuna.
  • Surf Shack i södra Sverige har expanderat en hel del på senare tid, och i augusti öppnade de faktiskt sin femte enhet i Höllviken kort utanför Malmö. De har sedan tidigare även två restauranger i Malmö, en i Lund och en i Löddeköpinge.

Sedan vårt senaste nyhetsinlägg har vi hunnit recensera fyra burgare från flera håll och kanter i Sverige (och inte en enda från någon storstad). Mel’s Diner på Gotland, Ed’s Burgers i Norrtälje, Camilla & Puttes i Oxelösund och Rob’s Burger & Steak i Jönköping.

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier