Nyheter inom burgarvärlden [Juli 2020]

Uppköp och nyöppningar

31 juli 2020
Nyheter inom burgarvärlden [Juli 2020]

Juli lider redan mot sitt slut, och vi hoppas att du har haft en någorlunda trevlig månad under denna underliga sommar. Vi har inte tagit ledigt här på Burgerdudes, utan vi har faktiskt hemestrat en hel del i närliggande städer. Resultatet kommer ni att kunna se här på sajten under den närmaste tiden, då det blir en hel del nya recensioner inom kort.

Och det har såklart hänt en hel del i burgarbranschen sedan vårt senaste inlägg för juni, och du kan läsa allt här nedan. (Och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.)

  • Bastard Burgers öppnar nya restauranger för fullt. Deras andra restaurang i Luleå (i Shopping) slog upp portarna i början av juli, och det har sipprat in en del spännande nyheter under månaden som gått. De ska bland annat ta över Bianchis lokaler på Norrlandsgatan 16 i Stockholm i september. Och fredag. Nu har de bekräftat att expansionen utanför Sverige verkligen blir av – och att de ska öppna i Norge! Och vi har även fått reda på att de ska öppna en till restaurang i centrala Stockholm – i korsningen Sveavägen/Kungsgatan nästa år! Senare i år öppnar de som bekant i Mölndal, men restaurangen i Skärholmen håller dock fortfarande stängt just nu. Bastard Burgers har 37 öppna restauranger: Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg X 2, Helsingborg (som Bronx Burgers), Kalmar, Karlstad, Kungälv, Linköping, Luleå, Malmö (som Bronx Burgers), Norrköping, NässjöPiteå, Skellefteå, Stockholm X 10, Sundsvall, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Örebro X 2 och Östersund.
  • Brödernas i Stockholm och Visby öppnade äntligen sin restaurang i Marbella i Spanien, och inte nog med det … de har även tagit över flera av Krubb Burgers restauranger. Den i Hammarby Sjöstad är först ut, men det verkar som att flera Krubb-ställen (bland annat i Stadion, Hornstull och Ursvik) snart blir Brödernas. De ska även öppna i Örebro och Uppsala i höst, och det ser ut som att Nyköping också är på tapeten. Spännande indeed!
  • Hornstulls Marknad i Stockholm (som brukar husera många burgartruckar och även var platsen där vi anordnade Stockholm Burger Fest 2016) har beslutat sig för att ställa in helt för 2020, och ta sikte mot 2021 istället. Ett tungt beslut, helt klart.
  • Krubb Burgers verkar ha sålt flera av sina restauranger till Brödernas. Den i Hammarby Sjöstad kommer att öppna under nytt namn i Augusti, och även de i Stadion, Hornstull och Ursvik ser ut att byta namn snart. Samtidigt ska Krubb öppna en restaurang i Gullmarsplan snart, så vi får nog undersöka detta närmare.
  • Jett’z Burgers har numera fyra restauranger i Stockholm, och snart öppnas deras femte. Denna gång på Årstavägen 37 i förorten Årsta, som verkligen inte har ett överflöd av bra burgarställen. Grattis Årsta!
  • Jureskogs har restauranger i Lund, Mjölby, Stockholm och nu även Värnamo. Nu ser det ut som att de ska öppna i Eskilstuna under 2021. High five på den!
  • Tugg Burgers har stängt sin restaurang i Örebro (men har kvar alla sina ställen i BoråsGöteborgHelsingborgLundMalmö, Uppsala och Västerås. Tänk vad svårt det verkar vara att hålla öppet i Örebro.

Sedan vårt senaste nyhetsinlägg har vi hunnit recensera ytterligare en fullpottare (vår uppdaterade recension av Bonden och Burgaren i Norrtälje). I Stockholm har vi även recenserat finfina Hamburgerhuset samt uppdaterat recensionen av Levinsky’s Burger som har lyft rejält. Dessutom så har vi hunnit testa Joe’s Burger i Gävle, men det var tyvärr ingen rolig historia.

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier