Nyheter inom burgarvärlden [December 2020]

Kedjorna laddar inför 2021

30 december 2020
Nyheter inom burgarvärlden [December 2020]

Okej, så vi är nog alla överens om att detta årtionde inte startade som vi hade tänkt oss. Efter några normala månader kom vi till mars, och då förändrades allt. Men nu känner vi åtminstone lite hopp inför nästa år, och det känns riktigt skönt att avsluta 2020 och blicka framåt. Utöver att vi har fått en hel del tips på nya ställen att besöka (inför nästa års uppdatering av Sveriges 100 bästa burgare) så har december har varit en ganska så lugn månad rent öppningsmässigt. Men det händer en hel del saker som kommer att bära frukt nästa år. Se vad som har hänt sedan vårt senaste inlägg för november (och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne).

  • Babas Burgers & Bites tar sitt första steg innanför Stockholms tullar. Nu är det bestämt att deras sjätte restaurang öppnar mitt i city – vid Lilla Bantorget (Torsgatan 1) under våren 2021! Vi ser redan fram emot vårt första besök. Vi har även fått reda på att de snart ska öppna i Örebro, vilket alltså blir deras första etablering utanför Stockholm.
  • Bastard Burgers har faktiskt inte öppnat någon restaurang denna månad (har det någonsin hänt förut), men de ska öppna hela 30 nya ställen nästa år. vi vet ju att de ska öppna tre restauranger i Oslo (tidigt på året) samt i Finland och New York (64 2nd Ave i East Village)! I Sverige ska de öppna på Hötorget (april 2021) och Alvik i Stockholm. Skövde-restaurangen har dock skjutits upp till 2022, men vi får se vad som händer. Bastard Burgers har just nu 43 restauranger: Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg X 3, Helsingborg, Kalmar, Karlstad, Kungälv, Linköping, Luleå X 2, Malmö X 2, Marieberg, Norrköping, NässjöPiteå, Skellefteå, Stockholm X 12, Sundsvall, Uddevalla, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Västerås, Örebro X 2 och Östersund.
  • Between Buns i Stockholm ska ju öppna igen, denna gång på St. Eriksgatan 67 i centrala Stockholm. Efter några förseningar så är planen nu att öppna tidigt 2021!
  • Brödernas dundrar på med fyra nyöppningar och har öppnat vid Odenplan och i Farsta Centrum i Stockholm, i Jönköping (Solåsvägen 4) och i Kumla (Stationsgatan 8). Vi har även fått reda på att de söker personal för minst 10 restauranger till under 2021; i Arboga, Borås (Knalleland), Göteborg (Järntorget och i Kållered), Linköping, Skövde, Stockholm (Haninge och Vallentuna) och Växjö. De är för närvarande Stockholms största burgarkedja, och Sveriges näst största burgarkedja. Brödernas har just nu 23 restauranger: Jönköping, Kumla, Nyköping, Stockholm X 16, Uppsala, Visby, Örebro och Marbella (Spanien).
  • Bun Meat Bun finns ju fyra platser i Stockholm, bland annat i Söderhallarna. Och nästa år öppnar de en vegansk popup-restaurang i just Söderhallarna som går under namnet Vegan Burger Bar. Vi gillar redan deras veganska burgare Big Bertha väldigt mycket, så det ska bli otroligt spännande att se vad de kan göra när de satsar fullt ut!
  • Jureskogs har nu öppnat sin restaurang i Göteborg (Gamla Ullevi). Nu återstår restaurangen i Kalmar (sommaren 2021). Jureskogs har just nu sex restauranger: Göteborg, LundMjölby, Stockholm X 2 och Värnamo.
  • Shady Burgers har tagit in en ny delägare som ska hjälpa dem att växa. Det är inte mindre än Jakob Porsér, som är en av grundarna av Mojang (Minecraft). Det ska bli väldigt intressant att se vad han kommer att tillföra, eftersom de planerar att ha 20 restauranger i Sverige inom två år. Nästa år är det redan bestämt att de öppnar i Växjö, men vi gissar att det kommer fler utannonseringar inom kort. Shady Burgers har just nu fem restauranger EslövHalmstadKristianstadLund och Sölvesborg.

Sedan vårt senaste nyhetsinlägg har hunnit recensera Helsingburger (ÄngelholmHelsingborgMalmö och Trelleborg), Halifax Burgers och Jagger Fast Food (båda i Köpenhamn), Truffle (London), Nour Burger (Stockholm), Brooklyn Visby (Visby) och Shogun Burger (Tokyo)!

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier