Nyheter inom burgarvärlden [Mars 2019]

Det är mycket nu.

27 mars 2019
Nyheter inom burgarvärlden [Mars 2019]

Vi börjar närma oss slutet av ”smash månad”, och det har såklart hänt en hel del saker inom burgarsverige.

Här kommer nyheterna sedan vårt senaste inlägg förra månaden i ett samlingsinlägg. Här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.

  • Bastard Burgers (5/5) växer såklart i hiskelig takt. De öppnade sin femtonde restaurang förra veckan i Norrköping, och på fredag öppnar de i Kungälv. Och igår meddelade de att de öppnar i Eskilstuna i höst (Kungsgatan/Cityhuset). De har sedan tidigare utannonserat lanseringar i Varberg (april 2019), Karlstad (våren 2019), Falun (våren 2019) och Mölndal utanför Göteborg (januari 2020). Och i Stockholm öppnar de i Solna Centrum (sommaren 2019), Åkersberga (sommaren 2019) och Södermalm (oktober 2019). Bastard Burgers finns redan i Boden, Gävle, Luleå, Norrköping, Piteå, Skellefteå, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Örebro och Östersund. Phew, det blir ju 24 ställen totalt.
  • Bores Gatukök (4/5) har ju två restauranger i Stockholm (på Sveavägen och i Vallentuna), och som vi berättade i januari så öppnar de snart även i Linköping. Nu kommer de även att expandera ytterligare i Stockholm. Elenas Grill på Sveavägen 84 kommer att bli ett Bores Gatukök inom kort, och mutar in Stockholms burgarmecka i Vasastan/Norrmalm ytterligare. Härligt!
  • Bun Meat Bun (5/5) i Stockholm öppnar snart sin fjärde restaurang, denna gång i Jakobsberg. De har ju sedan tidigare restauranger i Farsta Strand, på Medborgarplatsen och i Mariehäll. Den nya restaurangen öppnar under hösten 2019, och kommer förmodligen att ge Mill 16 rejält med konkurrens.
  • Brödernas (3/5) i Stockholm och Visby öppnade sin tredje restaurang förra månaden och har planer på att öppna ett 20-tal restauranger i Sverige, vilket vi berättade om förra månaden. Den fjärde restaurangen öppnar snart på Tjärhovsplan 33 på Södermalm i Stockholm, och blir deras tredje i huvudstaden.
  • Flippin’ Burgers (5/5) firade precis sitt 7-årsjubileum, och lanserar två nya burgare på menyn. Favoriten SNS från syskonrestaurangen Lådan och den fantastiska donutburgaren Five-O (som vi själva hyllade förra året i en kampanjburgare). Vi är så glada att vi knappt vet var vi ska ta vägen.

Och här på Burgerdudes har vi presenterat tre av fyra burgare för Stockholm Burger Fest 2019, som anordnas den 24-26 maj (fredag till söndag) på Smålandstorget i Stockholm. Vi presenterar den sista inbjudna (internationella) restaurangen på fredag, håll koll på vårt Facebook-evenemang för de senaste uppdateringarna!

Sedan vårat senaste nyhetsinlägg har vi uppdaterat vår recension av Lily’s Burger i Stockholm. Vi har även publicerat recensioner från Burger Fi i USA, Charlie’s Burger i Malmö, Hörnan Bar och Käk i Linköping, Dax Genuine Burgers i Uppsala, Fatz’s The San Franciscan i Tokyo samt Jeronimo Burger och Burgueiros Insanos i Brasilien.

Andra nyheter är att vi kommer att vara domare i juryn under SM i hamburgare i september i år.

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier