Nyheter inom burgarvärlden [September 2019]

Senaste nytt i elfte timmen

02 oktober 2019
Nyheter inom burgarvärlden [September 2019]

Vad hände? Det hann visst bli oktober! Innan vi går igenom månadens kampanjburgare så passar vi på att sammanställa alla nyheter som skedde inom hamburgarsverige förra månaden! Här kommer det senaste sedan inlägget för augusti. (Och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.)

  • Babas Burgers & Bites ser ut att ta steget från södra Stockholm och tittar nu på att öppna en fjärde restaurang i huvudstaden – denna gång i Västerort. Vi berättar mer så fort vi får informationen.
  • Bastard Burgers har öppnat sin andra restaurang i Örebro, samt en i Åkersberga (Stockholm). Kommande öppningar sker i Eskilstuna (hösten 2019), Göteborg (centralt i januari 2020 och Mölndal i oktober 2020), Nässjö (Fenixgallerian), och Stockholm (Södermalm i oktober och Väsby Centrum i slutet av 2019 och Skärholmen). Bastard Burgers har just nu 24 restauranger: Boden, Falun, Gävle, Karlstad, Kungälv, Luleå, Norrköping, Piteå, Skellefteå, Stockholm X 7, Sundsvall, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Örebro X 2 och Östersund.
  • Bores Gatukök tar sitt första riktiga steg utanför Stockholm och öppnar i Linköping nästa vecka, alltså den 10 oktober! Snart kommer de även till Bolandcity i Uppsala. Kul för gatukökskulturen!
  • Brödernas i Stockholm och Visby blir nästa svenska burgarkedja som tar sikte utanför rikets gränser. De har meddelat att de ska öppna i Marbella, Spanien under vintern! De har för närvarande sex restauranger, och öppnar i Gustavsberg och på Östermalmstorg i Stockholm inom kort.
  • Diné Burgers har restauranger i Göteborg, Örebro och Kungsbacka, och kommer att öppna en till restaurang i Göteborg (i Femman) den 24 oktober. De har tydligen även stängt i Norrköping, vilket vi hade missat helt. Nu vet vi, och ni också för den delen!
  • Krubb hade lite problem med sin restaurang i Hammarby Sjöstad nyligen (vilket vi skrev om förra månaden), men nu har de öppnat den igen. Skönt att det inte tog längre tid än så.
  • Tugg Burgers har nu öppnat i Uppsala, och ska även öppna i centrala Västerås i mitten av oktober. Breakit meddelar även att de har stora expansionsplaner, och har tagit in kapital från Ceder Capital samt Niklas Ekstedt, som även är ny styrelseordförande. Planen är att öppna 2-4 restauranger om året.

Sedan vårat senaste nyhetsinlägg har vi recenserat Stekt Burger & Stuff, Hamburgarprinsen och Omnipollos Flora i Stockholm, Four Legs i London, Stockyard Burger Joint (uppdaterad recension) i Göteborg, Ribhaus (uppdaterad recension) i Västerås, RUOK och Kusmiku Street Food Bar i Finland, Billy Goat Tavern i Chicago. Totalt har vi publicerat 385 restauranger från 56 länder.

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier