Nyheter inom burgarvärlden [September 2020]

De nya burgarkedjorna börjar växa fram

30 september 2020
Nyheter inom burgarvärlden [September 2020]

September är till ända, och vi står på kanten till oktober. Hösten är med andra ord här, och det har faktiskt hänt massor av saker den senaste månaden. Vi noterar att det är många ställen som snart ska öppna sin sjätte restaurang. Ett roligt sammanträffande, och även spännande då det innebär att vi börjar få en hel del mindre burgarkedjor i Sverige.

Det har med andra ord hänt en hel del saker i burgarbranschen sedan vårt senaste inlägg för augusti (och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne).

  • Bastard Burgers matar på med nyöppningar. Sedan sist så har de öppnat på Norrlandsgatan i Stockholm, i Mölndal utanför Göteborg. I oktober öppnar de i Sickla i Stockholm, Torp i Uddevalla och i Västerås (i Hamburgerbrukets gamla lokaler på Köpmangatan 6. I början av 2021 öppnar de sin första restaurang i Oslo, och senare under nästa år kommer de att expandera till Finland samt till East Village i New York! Det är ändå coolt att öppna i USA! De öppnar dessutom i Hötorget i Stockholm under april 2021, samt i McDonald’s gamla lokaler på Gustavslundsvägen 26 i Alvik. Bastard Burgers har just nu 39 restauranger: Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg X 3, Helsingborg (som Bronx Burgers), Kalmar, Karlstad, Kungälv, Linköping, Luleå X 2, Malmö (som Bronx Burgers), Marieberg, Norrköping, NässjöPiteå, Skellefteå, Stockholm X 11, Sundsvall, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Örebro X 2 och Östersund.
  • Bores Gatukök i LinköpingStockholm (X 3) och Uppsala har precis öppnat sin sjätte restaurang, denna gång i Norrköping. Nu i månadsskiftet ska de även öppna i Arninge i nordöstra Stockholm. Vi ser även fram emot att höra mer om deras expansionsplaner för nästa år, då de tydligen ska öppna 6-8 nya ställen under 2021!
  • Brödernas i Stockholm, Visby och Marbella har nu öppnat sina restauranger i Örebro och Uppsala, och har nu 13 restauranger. Under hösten öppnar de i Farsta Centrum i Stockholm, och de ska även öppna i Nyköping. Vi har även fått rapporter om att de ska öppna fler restauranger i Stockholm, bland annat på Rörstrandsgatan.
  • Flippin’ Burgers såldes som bekant till Tugg Burgers, som vi rapporterade om förra månaden. Detta har inneburit att Jon Widegren numera huserar i Lådan, som nyss öppnade upp efter sommarsemestern. Vi följer utvecklingen och eventuella kvalitetsförändringar med schweizisk urverksprecision, och lovar att uppdatera våra recensioner inom kort.
  • Jureskogs i Stockholm, LundMjölby och Värnamo ska nu även öppna i Göteborg. Det blir deras sjätte restaurang
  • Phil’s Burger öppnar snart sin trettonde restaurang, i det nybyggda The Park-området på Magnus Ladulåsgata 3 i Stockholm (som vi berättade om förra månaden). Öppningsdatumet är den 20 oktober 2020.
  • Prime Burger Company har fem restauranger i Stockholm, och öppnar strax sin sjätte – denna gång på Lugnets Allé 75 i Hammarby Sjöstad. Prima!
  • Shady Burgers i EslövHalmstadKristianstadLund och Sölvesborg öppnar sin sjätte restaurang i början av 2021. Staden blir Växjö, och adressen är Sandgärdsgatan 6. Riktigt kul tycker vi!
  • The Goods i Kungsbacka har nu fixat en lokal i centrala Göteborg, och öppnar strax på Lorensbergsgatan 6. Grattis Göteborg säger vi bara!
  • Vigårda finns i Stockholm, Västerås och Göteborg, och öppnar strax sin åttonde restaurang – denna gång i Åhléns City i Stockholm.

Sedan vårt senaste nyhetsinlägg har vi hunnit vara domare i två nationella mästerskap. Först SM i Hamburgare i Gråbo och sedan Danmarks Bedste Burger i Köpenhamn. Vi har även hunnit recensera Rockin’ Grill (uppdaterad) och La Serra i Stockholm, Restaurang Ät (uppdaterad) och Father & Son’s Burger i Nyköping, Urbane Goat i Norrköping och Booya! Burger Business i Linköping. Vi har även gått upp till två recensioner i veckan!

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier