Nyheter inom burgarvärlden [Februari 2021]

Snart är vintern över!

02 mars 2021
Nyheter inom burgarvärlden [Februari 2021]

Februari kom och gick, och det blev ändå lite vinter av det hela. Och trots att månaden bara innehöll 28 dagar så hände det ändå en hel del saker inom burgarsverige. Här kommer allt som har hänt sedan vårt senaste inlägg för januari (och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne).

 • Babas Burgers & Bites öppnade ju en restaurang i Fruängen Centrum i januari, och nu i februari tog de sitt första steg utanför Stockholm, till Stortorget 7 i Örebro. Detta är deras sjunde restaurang, och under våren ska de även öppna i Stockholm City, vid Lilla Bantorget (Torsgatan 1) i vår.
 • Bastard Burgers ligger i startgroparna för att öppna 30 nya restauranger under 2021. Vi vet att de ska öppna tre ställen i Oslo i Norge (med start nu i mars) samt i Helsingfors i Finland och New York (64 2nd Ave i East Village)! I Sverige ska de öppna på Hötorget (juni), Alvik (mars), Sollentuna Centrum (mars) och vid Västermalmsgallerian (maj), samt i Mobilia i Malmö (juni) och en till restaurang i Karlstad (mars/april). Innan midsommar är planen att öppna i Jönköping (april), Borås (juni) och Kristianstad (april). Under årets andra halva ska de öppna ytterligare 10 restauranger, och de har siktet inställt på Växjö, Helsingborg, Lund, Halmstad, Karlskrona, Stockholm, Malmö och Göteborg. Bastard Burgers har just nu 43 restauranger och är Sveriges största burgarkedja och finns i Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg X 3, Helsingborg, Kalmar, Karlstad, Kungälv, Linköping, Luleå X 2, Malmö X 2, Marieberg, Norrköping, NässjöPiteå, Skellefteå, Stockholm X 12, Sundsvall, Uddevalla, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Västerås, Örebro X 2 och Östersund.
 • Between Buns i Stockholm har nu öppnat sin nya restaurang på St. Eriksgatan 67 i vid S:t Eriksplan i Stockholm! Vi kommer att publicera en uppdaterad recension inom kort.
 • Bram’s Burgers har ju en foodtruck i Kista i norra Stockholm, och ska strax öppna upp en till. Denna gång blir det i Alby, alltså söder om stan. Vi har ännu inte fått ett exakt datum.
 • Brödernas ska ju öppna minst 11 restauranger under 2021 och i februari slog de upp portarna för sju nya restauranger: Arboga, Göteborg (Nordstan och Kållered), Jönköping, Linköping, Stockholm (Vallentuna) och Växjö. Under året ska de även öppna i Borås (City och Knalleland), Göteborg (Järntorget), Skövde, Stockholm (Haninge). De är för närvarande Stockholms största burgarkedja och även Sveriges näst största burgarkedja med god marginal. Brödernas har just nu 27 restauranger: Arboga, Göteborg X 2, Jönköping, Kumla, Linköping, Nyköping, Stockholm X 15, Uppsala, Visby, Växjö, Örebro och Marbella (Spanien).
 • Burgarbussen har nu gjort slag i saken och kör två bussar; en i Borås/Falun och en i Järvsjö/Ljusdal. Bussigt värre!
 • Flott i Linköping ska ta steget utanför sin hemstad, och sägs öppna i Västervik i april!
 • Frick & Hagberg ska göra comeback i Uppsala, vilket vi skrev om förra månaden. Vi hoppas att det sker snart bara!
 • Jureskogs ska öppna en restaurang i Kalmar i sommar samt i Linköping. Vi har även fått höra att de snart ska öppna i Uppsala med! De har just nu sex restauranger i Sverige: Göteborg, LundMjölby, Stockholm X 2 och Värnamo.
 • Mister YorkKalmar har tagit in stjärnkocken Edin Dzemat i företaget, och nu ska de snart expandera till Oskarshamn. Vi uppskattade deras burgare på SM i Hamburgare 2020, och ser fram emot att recensera dem på riktigt relativt snart.
 • Shady Burgers ska öppna i Växjö senare i år, och har ju planer på att ha 20 restauranger inom de närmaste två åren. Vi ser fram emot att höra fler utannonseringar inom kort. Shady Burgers har just nu fem restauranger EslövHalmstadKristianstadLund och Sölvesborg.

Sedan vårt senaste nyhetsinlägg har vi hunnit recensera Tjoget, 08 Burger & Kebab, Phil’s Burger (uppdatering), Krubb (uppdatering), Käk (uppdatering), Gnarly Burger (uppdatering) i Stockholm, Bless Burgers i KristinehamnMariestadUddevalla och Vänersborg samt Smokey Dog i Göteborg!

Vi har även fått ett nytillskott till redaktionen! Japp, du läste rätt. Selin Safer, som tidigare var vår gästrecensent, har nu tagit steget upp till en fast roll hos oss. Välkommen Selin!

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier