Nyheter inom burgarvärlden [Oktober 2019]

Det är mycket nu!

31 oktober 2019
Nyheter inom burgarvärlden [Oktober 2019]

Oktober lider mot sitt slut, och det har verkligen hettat till inom burgarvärlden. Nu står vi inför november (och vårt 5-årsjubileum), så det känns bra att sammanfatta alla de senaste nyheterna sedan inlägget för september. (Och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.)

 • American Steakhouse Burgers i Uppsala har meddelat att de stänger sin foodtruck i slutet av denna vecka. Tråkigt såklart, men hav förtröstan, för de öppnar en riktig restaurang nästa år. Under våren (preliminärt mars/april 2020) kommer de att öppna på Bolandsgatan 20, bredvid Decathlon i Boländerna.
 • Babas Burgers & Bites ska öppna i Västerort, vilket vi skrev om förra månaden. Nu är det klart att det blir i Kista, och deras fjärde restaurang kommer att öppna redan nu i början av november.
 • Bastard Burgers öppnade i Malmö (under namnet Bronx Burgers) förra veckan, och idag slår de upp portarna för restaurang #26 – denna gång i det nya kvarterat St Paul vid Slussen i Stockholm. Det innebär att de har hela åtta restauranger i Stockholm. Vår kampanjburgare Pigzilla kommer även att göra comeback nästa månad i alla deras restauranger! Kommande öppningar sker i Eskilstuna (november 2019), Göteborg (centralt i januari 2020 och Mölndal i oktober 2020), Nässjö (Fenixgallerian), och Stockholm (Väsby Centrum i slutet av 2019 och Skärholmen). Bastard Burgers/Bronx Burgers har just nu 26 restauranger: Boden, Falun, Gävle, Karlstad, Kungälv, Luleå, Malmö, Norrköping, Piteå, Skellefteå, Stockholm X 8, Sundsvall, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Örebro X 2 och Östersund.
 • Bores Gatukök har äntligen öppnat i Linköping  (på Erdtmans Gata 7). Snart öppnar de även i Bolandcity i Uppsala.
 • Brödernas i Stockholm och Visby öppnade sin åttonde restaurang igår – denna gång i Gustavsberg (Odelbergs väg 3). De ska även öppna på Östermalmstorg snart, och har även planer på att expandera på Marbella i Spanien (i början av 2020) samt Manhattan i New York.
 • Burger Bistron har stängt sin restaurang i Kista Foodcourt och letar nu nya lokaler inom Sigtuna kommun. Vi hoppas att det blir tredje gången gillt för denna lilla pärla.
 • Burgers & Bangers i Norrköping har flyttat till en ny lokal i samma område. Den nya adressen är Trädgårdsgatan 6.
 • Diné Burgers har restauranger i Göteborg, Örebro och Kungsbacka, och öppnade sin andra restaurang i Femmanhuset i Göteborg förra veckan. Kul att se att det händer mer i Götet.
 • Jett’z Burger finns vid Sockenplan och i Nacka i Stockholm, och öppnar nu sin tredje restaurang i en förort. Denna gång blir det i Trollbäckens Cenrum, Tyresö, på Alléplan 7. Och de öppnar redan imorgon! Grattis Trollbäcken!
 • Prime Burger öppnade sin sjätte restaurang i Stockholm nu i veckan. Den ligger på Karlbergsvägen 52 vid S:t Eriksplan och är deras nya flaggskeppsrestaurang!
 • Tugg Burgers har nu öppnat sin restaurang i centrala Västerås, och finns med andra ord i hela åtta städer i Sverige. Utöver gurkstaden så har de även restauranger i BoråsGöteborgHelsingborgLundMalmö, Uppsala. och Örebro. Vi ser fram emot att se var de expanderar till härnäst.

Sedan vårat senaste nyhetsinlägg har vi recenserat E4-baren (upppdaterad recension) och Gurras Goda Kök i Stockholm, Tucka Burger och 7Bone Burger Co. i England, Handsome BurgerIrland, Holy Cow (uppdaterad recension) i Göteborg, Aram’s Burger i Västerås och Treffi on the Road i Finland. Totalt har vi publicerat 392 restauranger från 56 länder.

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier