Nyheter inom burgarvärlden [Januari 2021]

Frick & Hagberg gör en comeback!

02 februari 2021
Nyheter inom burgarvärlden [Januari 2021]

Första månaden av 2021 är nu avklarad, och det hann faktiskt hända en hel del under denna karga vinterperiod. Nyheten vi blev mest överraskade över var nog att den smått legendariska foodtrucken Frick & Hagberg gör en triumferande återkomst. Efter ett prövande 2020 så känns detta lite som när Gandalf återvänder till Helms klyfta i slutet av Sagan om de två tornen. Himla fint, faktiskt. Här kommer allt som har hänt sedan vårt senaste inlägg för december (och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne).

 • Babas Burgers & Bites hann både presentera och öppna en restaurang i Fruängen Centrum under januari. Detta blir deras sjätte restaurang i Stockholms förorter, och vi ser fram emot att se dem ta klivet innanför tullarna vid Lilla Bantorget (Torsgatan 1) i vår. De ska ju även öppna i Örebro snart.
 • Bada Bing Burgers har två restauranger i Jönköping (på Östra Storgatan 82 och på Kompanigatan 16), och i år ska de även öppna en tredje restaurang – i Atollen. Bada bing bada boom, som Blackpink skulle säga.
 • Bastard Burgers ligger i startgroparna för att öppna 30 nya restauranger under 2021. Vi vet att de ska öppna tre restauranger i Oslo (första kvartalet) samt i Finland och New York (64 2nd Ave i East Village)! I Sverige ska de öppna på Hötorget (andra kvartalet), Alvik (mars) och Sollentuna Centrum (mars), samt i Mobilia i Malmö (andra kvartalet) och en till restaurang i Karlstad (mars). Vi får se var de andra blir av. Bastard Burgers har just nu 43 restauranger och är Sveriges största burgarkedja och finns i Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg X 3, Helsingborg, Kalmar, Karlstad, Kungälv, Linköping, Luleå X 2, Malmö X 2, Marieberg, Norrköping, NässjöPiteå, Skellefteå, Stockholm X 12, Sundsvall, Uddevalla, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Västerås, Örebro X 2 och Östersund.
 • Between Buns i Stockholm ska som sagt öppna igen på St. Eriksgatan 67 i centrala Stockholm tidigt i år. Vi hoppas på fler nyheter snart!
 • Bram’s Burgers har ju en foodtruck i Kista i norra Stockholm, och ska strax öppna upp en till. Denna gång blir det i Alby,.
 • Brödernas ska ju öppna minst 11 restauranger under 2021, och bara nu i februari ska de öppna på sju ställen; Arboga, Göteborg (Nordstan och Kållered), Linköping, Stockholm (Vallentuna) och Växjö. Under året ska de även öppna i Borås (Knalleland), Göteborg (Järntorget), Skövde, Stockholm (Haninge). De är för närvarande Stockholms största burgarkedja och även Sveriges näst största burgarkedja med god marginal. Brödernas har just nu 23 restauranger: Jönköping, Kumla, Nyköping, Stockholm X 16, Uppsala, Visby, Örebro och Marbella (Spanien).
 • Bun Meat Bun har ju fyra restauranger i Stockholm, bland annat i Söderhallarna. Nu har de även öppnat sin veganska popup-restaurang (i just Söderhallarn) som går under namnet Vegan Burger Bar. Vajert!
 • Burgarbussen i Borås/Falun (alternativt Järvsö/Ljusdal) har skaffat ytterligare en foodtruck! Vi gissar att detta innebär att de kommer att finnas på båda platserna framöver, men vi ser fram emot att få höra mer. Dirty!
 • Frick & Hagberg ska göra comeback! Burgarlegenderna ska öppna upp sin gamla foodtruck igen, denna gång i Uppsala. Helt strålande nyheter. Vi hoppas på att få sätta tänderna i en dubbel Smack Jack i vår!
 • Jureskogs ska som vi tidigare berättat öppna en restaurang i Kalmar i sommar, och de har även planer på att öppna en restaurang i Linköping. De har just nu sex restauranger i Sverige: Göteborg, LundMjölby, Stockholm X 2 och Värnamo.
 • Shady Burgers ska öppna i Växjö senare i år, och har ju planer på att ha 20 restauranger inom de närmaste två åren. Vi ser fram emot att höra fler utannonseringar inom kort. Shady Burgers har just nu fem restauranger EslövHalmstadKristianstadLund och Sölvesborg.

Sedan vårt senaste nyhetsinlägg har vi hunnit recensera Slakthusgrillen, Moe’s Burger, Flame Burger och Hamburgarstugan (uppdatering) i Stockholm, Zigzag Burger i Köping samt Nanny Bill’s, Patty & Bun (uppdatering), Eat Lagom (uppdatering) och Black Bear Burger (uppdatering) i (London)!

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier