Nyheter inom burgarvärlden [November 2019]

Så många nyöppningar!

28 november 2019
Nyheter inom burgarvärlden [November 2019]

Vilken burgarmånad va? Vi fyllde ju fem år för några veckor sedan, vilket vi firade genom att publicera en lista över världens 50 bästa burgare. Den har fått en hel del uppmärksamhet, vilket alltid är roligt. Nästa månad publicerar vi vår 400:e unika recension också. Och det har hänt massor av saker inom burgarsverige också. Här är allt som skett sedan vårt inlägg för oktober. (Och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne.)

 • Babas Burgers & Bites öppnade sin fjärde restaurang i Stockholm förra veckan; i Kista Centrum (som vi skrev om förra månaden). Härligt med en Babas i norrort tycker vi!
 • Bastard Burgers öppnar ytterligare två restauranger i november; en i Skärholmen i Stockholm samt imorgon i Eskilstuna. Detta innebär att de har nio ställen i Stockholm – en delad förstaplats. De har även meddelat att de ska öppna i både Linköping och Kalmar! Kommande öppningar sker i Göteborg (centralt i januari 2020 och Mölndal i oktober 2020), Nässjö (Fenixgallerian), och Stockholm (Väsby Centrum i slutet av 2019), samt 20 ställen till nästa år! Bastard Burgers har just nu 28 restauranger: Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Karlstad, Kungälv, Luleå, Malmö (som Bronx Burgers), Norrköping, Piteå, Skellefteå, Stockholm X 9, Sundsvall, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Örebro X 2 och Östersund.
 • Bores Gatukök har fyra restauranger (tre i Stockholm och en ny i Linköping. Deras femte ställe, på Bolandcity i Uppsala, öppnar förmodligen i december.
 • Brödernas i Stockholm och Visby öppnar sin nionde restaurang under de kommande dagarna; denna gång på Östermalmstorg. Det blir deras åttonde restaurang i huvudstaden. De har även planer på att expandera till Marbella i Spanien (i början av 2020) samt Manhattan i New York.
 • Burger Bistron har stängt två gånger, men kommer snart att göra comeback i Sigtuna kommun. Nästa försök kommer de att ha ett nytt namn; Hamburgerhuset. Vi ser fram emot att se var de öppnar, samt för att se hur de har förbättrat sitt koncept nästa gång.
 • Chucky Burger i Västerås har öppnat sitt andra ställe, på Traversgatan 23 i Erikslund – till väster om Västerås.
 • Jett’z Burger har nu öppnat sin tredje restaurang i Stockholm, denna gång på Alléplan i Trollbäckens Centrum.
 • Jureskogs har tre restauranger (två i Stockholm och en i Lund), och öppnar sin fjärde i januari 2020. Den öppnar längs E4:an vid Mjölby, och kommer att ha en drive-through. Äntligen en bra vägkrog!
 • KrubbStockholm har nyligen öppnat sin femte restaurang, på Hornsgatan 180, precis vid vattnet i Hornstull (i Texas Longhorns gamla lokaler).
 • Phil’s Burger öppnar sin elfe restaurang idag på Kungsgatan 18 i Stockholm. Detta är deras nionde ställe i huvudstaden, vilket innebär att har delad förstaplats för flest burgarrestauranger i Stockholm.
 • Street Friends har inga restauranger kvar. De har tidigare funnits i Borås, Göteborg, Karlstad, Kungsbacka och Ulricehamn, men nu bytte de sista stället (i Karlstad) namn till Grit Kitchen och har bytt menykoncept. Vi ser fram att besöka dem i framtiden för att se hur de har utvecklats.

Sedan vårat senaste nyhetsinlägg har vi recenserat Sonjas Burgare i Stockholm, Zephyr Burgers i London, Au Cheval i Chicago, två uppdaterade recensioner i Göteborg (The Barn och Lasse på Heden), Aram’s Burger i Västerås och Burger5, Deluxe Burger & Pizza och Social Burgerjoint i Finland. Totalt har vi publicerat 398 restauranger från 56 länder.

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier