Nyheter inom burgarvärlden [Mars 2021]

Burgarkedjorna växer till sig!

08 april 2021
Nyheter inom burgarvärlden [Mars 2021]

Vi halkade visst efter lite i veckoschemat i och med påskhelgen, men bättre sent än aldrig! Här kommer de senaste nyheterna från burgarsverige sedan vårt senaste inlägg för februari (och här kan du läsa alla tidigare inlägg inom samma ämne).

 • Babas Burgers & Bites har redan öppnat två nya restauraner i år (Fruängen i Stockholm och i Örebro), och vi har redan rapporterat att de även ska öppna vid Lilla Bantorget (Torsgatan 1) i centrala Stockholm nu i vår. Men det tar inte slut där, för de ska även expandera till Karlstad, Göteborg (Mölndal Galleria) samt ytterligare två restauranger i Stockholm (Vällingby Centrum och Tyresö Centrum). Just nu har de sju restauranger, och när dessa har öppnats kommer totalsumman att ligga på tolv!
 • Bastard Burgers ligger i som vanligt. Vi vet att de ska öppna tre ställen i Oslo i Norge samt i Helsingfors i Finland och New York (64 2nd Ave i East Village)! De öppnade två Stockholmsrestauranger i mars (Alvik och Sollentuna Centrum), och snart blir det Karlstad (23 april), Jönköping (14 maj), Mobilia i Malmö (4 juni), Hötorget i Stockholm (11 juni), Borås (23 juni), Västermalmsgallerian i Stockholm samt Kristianstad (27 augusti) samt Skövde (27 maj 2022). Vi vet även att de siktar på expansion i Växjö, Helsingborg, Lund, Halmstad, Karlskrona, Stockholm, Malmö och Göteborg i år. Bastard Burgers har just nu 45 restauranger och är Sveriges största burgarkedja och finns i Boden, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg X 3, Helsingborg, Kalmar, Karlstad, Kungälv, Linköping, Luleå X 2, Malmö X 2, Marieberg, Norrköping, NässjöPiteå, Skellefteå, Stockholm X 14, Sundsvall, Uddevalla, Umeå, Uppsala X 2, Varberg, Västerås, Örebro X 2 och Östersund.
 • Bram’s Burgers har nu öppnat sin foodtruck i Alby Centrum och finns nu på båda sidorna av Stockholm (den första ligger i Kista).
 • Brödernas har öppnat sin restaurang i Skövde, och snart ska de även öppna i Borås (City och Knalleland), Göteborg (Järntorget) och Stockholm (Haninge). De är för närvarande Stockholms största burgarkedja och även Sveriges näst största burgarkedja med god marginal. Brödernas har just nu 28 restauranger: Arboga, Göteborg X 2, Jönköping, Kumla, Linköping, Nyköping, Skövde, Stockholm X 15, Uppsala, Visby, Växjö, Örebro och Marbella (Spanien).
 • Bores i LinköpingStockholm (X 3) och Uppsala har meddelat att de ska öppna ytterligare en restaurang i Linköping i augusti, samt en i Knivsta (som även ska vara ett snickeri för deras restauranger).
 • Burger MansionStockholm ska expandera till Göteborg, och detta sker redan den 14 maj på J. Sigfrid Edströms gata. Grattis Göteborg!
 • Burgers & Beer i Stockholm ska ta sina första steg utanför Stockholm, och öppnar inom kort i Enköping (Kungsgatan 14).
 • Flott i Linköping öppnar sin andra restaurang i april, nämligen i Västervik.
 • Frick & Hagberg ska som sagt göra göra comeback i Uppsala. Just nu håller de på att bygga ett preppkök, så det kanske dröjer en stund. Vi inväntar mer information med spänning.
 • Jureskogs ska expandera till Kalmar i sommar, samt till Linköping och Uppsala. Vi ser fram emot att höra mer om detta snart. De har just nu sex restauranger i Sverige: Göteborg, LundMjölby, Stockholm X 2 och Värnamo.
 • Moffa Burger är en foodtruck som har startats av Babas grundare Andres Mowafi samt Karen Mowafi, med målet att sätta Hedemora och Dalarna på burgarkartan. Superkul med ett nytt initiativ från en av de första burgarlegendarerna i Sverige! Vi ser verkligen emot att få smaka på burgarna. Kolla in deras schema på Instagram.
 • Shady Burgers har nu öppnat i Växjö. Vi hoppas på att höra mer om deras storslagna expansionsplaner snart. Shady Burgers har just nu sex restauranger EslövHalmstadKristianstadLund, Sölvesborg och Växjö.

Sedan vårt senaste nyhetsinlägg har vi hunnit recensera BAK, Between Buns (uppdaterad),Country Burger & Steakhouse, Daniels Burger & Grill, Jureskogs (uppdaterad), NYC Burger och Värmdö Burger Shack i Stockholm, American Steakhouse Burgers (uppdaterad), Dylan’s Grill (uppdaterad) och Knifetown Burgers (uppdaterad) i Uppsala. Många burgare blir det när man publicerar två recensioner i veckan!

Om du tycker att vi har missat någon viktig nyhet eller har något spännande att berätta så får du väldigt gärna höra av dig till oss!

Topplistor

Sociala medier